Κυρ. Μητσοτάκης: Η αναμόρφωση του ΕΣΥ το μεγαλύτερο στοίχημα της δεύτερης τετραετίας

«Η αναμόρφωση του ΕΣΥ αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα της δεύτερης 4ετίας», γράφει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ παραθέτει και σχετικό απόσπασμα από την διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Κυριακής από το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.


«Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην αναμόρφωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων και στη ριζική ανακαίνιση 156 κέντρων υγείας. Ενώ θα προχωρήσουμε σε 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών», συμπληρώνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Νωρίτερα, κατά την διάρκεια της διακαναλικής του συνέντευξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε θέματα υγείας, αλλά στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ περί κλειστής ατζέντας και ότι η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε το ΕΣΥ να καταρρέει ανέφερε τα εξής: «Οι πολίτες έχουν δίκιο να αγωνιούν και να ζητούν δραστικές παρεμβάσεις. Για μένα η αναμόρφωση του ΕΣΥ είναι ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα. Το ΕΣΥ δοκιμάστηκε στην πανδημία, έδειξε και αρετές και αδυναμίες. Προβληματίζομαι όταν μου λένε ότι ένα τακτικό χειρουργείο αργεί μήνες. Έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στην αναμόρφωση των επειγόντων περιστατικών και στην ανακαίνιση των κέντρων υγείας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αν προσθέσετε εμπεριστατωμένη πολιτική πρόληψης και πρωτοβάθμιας φροντίδας έχουμε ολιστική προσέγγιση. Στο μεσοπρόθεσμο δεν συμπεριλαμβάνονται ποτέ οι προσλήψεις, θα έπρεπε αυτό να το γνωρίζει ένας πρώην πρωθυπουργός. Θα προσλάβουμε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές. Δεν έμαθε τίποτα από το μάθημα της κάλπης της 21ης Μαΐου. Τα ίδια έλεγε και λέει. Είναι προσβλητικό να λέει κάποιος ότι δεν μας ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή. Δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει πρόσβαση στην πιο δύσκολη και ακριβή θεραπεία, οτιδήποτε άλλο είναι ψέμα».

Πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» έχει εντοπίσει πάνω από 8000 γυναίκες με καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο. Χορηγούμε το dental pass, το καλύπτει ο ιδιωτικός τομέας αλλά δεν πληρώνει ο πολίτης. Τον πολίτη τον ενδιαφέρει να έχει καλή πρόσβαση. Για τα ζητήματα του ΕΚΑΒ βεβαίως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μίσθωση υπηρεσιών για να αποκτήσουμε 6 βάσεις ευέλικτων ελικοπτέρων. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος, αποτελεσματικός και διαφανής τρόπος να την έχουμε σύντομα. Μισθώνουμε κάθε χρόνο ελικόπτερα για τη δασοπυρόσβεση και δεν έχουμε μιλήσει για την ιδιωτικοποίηση της δασοπυρόσβεσης. Ας σταματήσει η αντιπολίτευση να κινείται στη σφαίρα της μαύρης προπαγάνδας και των fake news».

«Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διασώστες μας οι οποίοι κάνουν εξαιρετική δουλειά. Πριν τα τραγικά περιστατικά είχαμε δεσμευτεί στο πρόγραμμα μας να μειώσουμε τους χρόνους απόκρισης του ΕΚΑΒ. Χρειαζόμαστε προσλήψεις όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Θα αξιοποιήσουμε και άλλες δυνατότητες πχ μέσα από την πυροσβεστική. Αποδίδω σημασία στις διακομιδές από τον αέρα. Θα προστεθούν και οι έξι νέες βάσεις των ευέλικτων ελικοπτέρων», ανέφερε σε επόμενη ερώτηση που αφορούσε και το ΕΚΑΒ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *