Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν μας αφορά καθόλου τι γίνεται στην αντιπολίτευση. Εμείς κατεβάζουμε το κεφάλι και με σεμνότητα εργαζόμαστε για να κάνουμε τη δική σας ζωή καλύτερη.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι το νέο εργοστάσιο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ELPEN στην Κερατέα και στη συνέχεια έκανε επίσκεψη και στην κεντρική πλατεία της περιοχής.


Μάλιστα έκανε αναφορά και στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε ότι τη Νέα Δημοκρατία δεν αφορά το τι γίνεται στην αντιπολίτευση, αλλά αυτό που ενδιαφέρει εκείνον και την κυβέρνηση είναι να κάνει καλύτερη τη ζωή των πολιτών.

Στον χαιρετισμό του σε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί να τον υποδεχτούν έδωσε συγχαρητήρια στους αυτοδιοικητικούς είτε εξελέγησαν, είτε όχι με ειδική αναφορά στο Νίκο Χαρδαλιά και διαβεβαίωσε ότι θα έχουν άριστη συνεργασία.

«Όπως βλέπετε, δεν σταματώ ούτε μέρα να έχω άμεση επαφή με τους πολίτες. Δεν επιφυλάσσουμε τις περιοδείες μας μόνο για την προεκλογική περίοδο. Θέλω και πάλι από εδώ, από την Κερατέα, να σας πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλατε τη Νέα Δημοκρατία και εμένα προσωπικά στις εκλογές του Ιουνίου, 43% πήραμε εδώ, πιο πάνω από τον μέσο μας όρο. Και θέλω να ξέρετε ότι αυτή η υπενθύμιση του εκλογικού αποτελέσματος δεν είναι για εμάς μία συνταγή αλαζονείας, αλλά μία υπενθύμιση της μεγάλης ευθύνης που έχουμε απέναντι στους πολίτες», ανέφερε.

«Να κάνουμε τη ζωή σας καλύτερη, να αντιμετωπίζουμε τα πολλά προβλήματα τα οποία γεννά η ίδια η καθημερινότητα, να ισχυροποιούμε τον ρόλο και τη θέση της Ελλάδας σε μία περιοχή η οποία βλέπετε ότι αντιμετωπίζει πολλά ζητήματα και πολλές γεωπολιτικές προκλήσεις», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Πρόσθεσε πως το πρωί επισκέφτηκε σούπερ μάρκετ για να διαπιστώσει ο ίδιος την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για να περιορίσει την ακρίβεια.


«Ένα παγκόσμιο πρόβλημα το οποίο ξέρω ότι δοκιμάζει κάθε νοικοκυριό και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ και να βλέπετε τις τιμές να ανεβαίνουν, θέλω να ξέρετε όμως ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε δύο επίπεδα: πρώτον, μέσα από παρεμβάσεις όπως το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και τη «Μόνιμη Μείωση Τιμών» κατά 5% για έξι μήνες, να συγκρατήσουμε τις τιμές σε αποδεκτά επίπεδα. Και, δεύτερον, να βάζουμε συνεχόμενα πρόστιμα σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να κερδοσκοπούν πάνω σε αυτή την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά να ξέρετε ότι και εγώ προσωπικά και το Υπουργείο και όλοι οι εποπτικοί φορείς, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, θα φροντίζουν ανά πάσα στιγμή να εντοπίζουν κάθε φαινόμενο κερδοσκοπίας, να επιβάλλουν τα απαραίτητα πρόστιμα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον στο επίπεδο του πληθωρισμού με περισσότερη αισιοδοξία», τόνισε.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στην επένδυση που γίνεται στη βιομηχανική ζώνη της Κερατέας από μεγάλη ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία η οποία, ανέφερε, δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας.

«Και αποτελεί, θα έλεγα, μια εμβληματική επένδυση, του μοντέλου ανάπτυξης το οποίο οραματίζομαι για τη χώρα: περισσότερες επενδύσεις, καλύτερες δουλειές, καλύτεροι μισθοί για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα», υπογράμμισε.


Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως αποτελεί κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης η βελτίωση των μισθών για την επόμενη τετραετία και την κάνει πράξη, και στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο τομέα. «Διότι σε δύο μήνες από τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν για πρώτη φορά σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς τους εδώ και 12 χρόνια. Ακόμα μεγαλύτερες για όσους έχουν παιδιά, ακόμα μεγαλύτερες για τους προϊσταμένους, για όσους παίρνουν σήμερα επίδομα ευθύνης από το Δημόσιο.

Γιατί τα λέω όλα αυτά, φίλες και φίλοι; Γιατί μπορεί να μας χωρίζουν μόλις κάτι παραπάνω από τρεις μήνες από τις εθνικές εκλογές, αλλά η κυβέρνηση αυτή ήδη υλοποιεί το πρόγραμμα για το οποίο μας εκλέξατε και για το οποίο μας εμπιστευτήκατε. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε», τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εκεί αναφορά στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι: «εμάς, όπως βλέπετε, δεν μας αφορά καθόλου τι γίνεται στην αντιπολίτευση» και ξεκαθάρισε πως: « Όσο αυτοί θα προσπαθούν να λύνουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα, εμείς θα κατεβάζουμε το κεφάλι και με σεμνότητα θα εργαζόμαστε να κάνουμε τη δική σας ζωή καλύτερη».

«Δεν θέλω σήμερα να σας πω πολλά περισσότερα. Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω γι’ αυτή τη σταθερή σας στήριξη στη μεγάλη μας παράταξη, στη Νέα Δημοκρατία», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *