Κούλογλου: “Ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε κατά τη γνώμη μου – Καινούριο κόμμα με Κασσελάκη”

Στο OPEN μίλησε σήμερα το πρωί ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκδότης, Στέλιος Κούλογλου με αφορμή την επικράτηση Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


«Αυτό που έγινε πρέπει να διδάσκεται στις σχολές πολιτικών επιστημών σε όλον τον κόσμο. Έγινε για πρώτη φορά και πιστεύω πως δεν θα ξαναγίνει», ανέφερε αρχικά σχολιάζοντας το πώς ο Στέφανος Κασσελάκης μέσα σε κάτι περισσότερο από 20 ημέρες κατάφερε να πάρει τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ από την λεγόμενη… παλιά φρουρά.

«Αυτό που έγινε, έγινε γιατί υπήρχε μια βαθιά κρίση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα μια εκφυλιστική κατάσταση στην ιδεολογία όπου πλέον είχαν χαθεί οι αναφορές στην αριστερά. Κάποιος ο οποίος ήρθε και υποσχέθηκε ότι θα κερδίσει τον Μητσοτάκη και θα ξαναφέρει τα παλιά μεγαλεία έφερε αυτό το αποτέλεσμα», σημείωσε στην συνέχεια.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέραμε τελείωσε»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε κατά την γνώμη μου. Ο ΣΥΡΙΖΑ που τον ξέραμε ως αριστερό κόμμα τελείωσε. Έχουμε ένα καινούργιο κόμμα στην πραγματικότητα που διατηρεί ακόμα το brand name, τα γραφεία, τα μέσα ενημέρωσης, την κρατική χρηματοδότηση. Πρέπει να δούμε εάν αυτό που γίνεται θα είναι ένα άλμα προς τα εμπρός ή ένα άλμα στο κενό», υπογράμμισε.


Τέλος, σε σχετική ερώτηση που του έγινε για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κούλογλου αναφέρθηκε σε δύο εκδοχές. Όπως είπε χαρακτηριστικά «η μία είναι να προχωρήσει σε μια προσπάθεια προσεταιρισμού των ηττημένων, ενώ η άλλη εκδοχή είναι να εκμεταλλευτεί τη νίκη του για να κερδίσει και τα όργανα εκείνα στα οποία δεν έχει την πλειοψηφία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, και μιλώ κυρίως για την πολιτική γραμματεία».


«Ο Τσίπρας είναι υπεύθυνος και για τους θριάμβους και για τις πανωλεθρίες του ΣΥΡΙΖΑ», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *