Κωστής Χατζηδάκης από τη Βουλή για πρόταση δυσπιστίας: «Περισσότερο από τα Τέμπη τους νοιάζουν οι ψήφοι»

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης καυτηρίασε από τη Βουλή την στάση της αντιπολίτευσης με την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε με αφορμή τα Τέμπη και τόνισε ότι αυτό που ενδιαφέρει την αντιπολίτευση είναι μόνο οι ψήφοι.


«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη αντιπολίτευση. Αν θεωρητικά ψηφιστεί η πρόταση δυσπιστίας, το πρόβλημα δεν θα είναι μόνο ότι θα έχει πέσει η κυβέρνηση που έχει αναστηλώσει το κύρος της χώρας. Αλλά και ότι θα κληθεί να κυβερνήσει μία αντιπολίτευση τοξική και χωρίς κανένα σχέδιο!»

«Η αντιπολίτευση, τόνισε, παραβιάζει βασικούς κανόνες άσκησης της πολιτικής που ισχύουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αγνοεί το τεκμήριο της αθωότητας και αδιαφορεί για τους κανόνες μίας δίκαιης δίκης. Δεν νοιάζεται τόσο για τα θύματα όσο για τις δημοσκοπήσεις!», τόνισε ιο Κωστής Χατζηδάκης

Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε ότι δεν υπάρχει κανείς που να μην είναι συγκλονισμένος, κανείς που να μην έχει σκεφτεί ότι τα παιδιά στο τρένο θα μπορούσαν να ήταν και δικά του παιδιά. Και κανείς δεν πιστεύει πως δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες – και πάντως όχι η κυβέρνηση. «Τις ανέλαβε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και ο τότε Υπουργός Μεταφορών ο οποίος υπέβαλε αμέσως την παραίτησή του. Αλλά δεν υπάρχει και κανείς που να μην πιστεύει ότι στο δυστύχημα των Τεμπών, τα ανθρώπινα λάθη έπαιξαν καθοριστική σημασία. Καθώς το βράδυ εκείνο παραβιάστηκε 7 φορές ο Γενικός Κανονισμός Κυκλοφορίας του ΟΣΕ μέσα σε πολύ λίγα λεπτά. Εγώ ο ίδιος έχω ακούσει με τα αυτιά μου βουλευτές της αντιπολίτευσης στην Εξεταστική Επιτροπή να το παραδέχονται», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι ο μόνος κερδισμένος από ενδεχόμενη συγκάλυψη των ευθυνών για αυτή την τραγωδία είναι σε καθαρά πολιτικό επίπεδο η αντιπολίτευση. «Σίγουρα όχι οι οικογένειες των θυμάτων και επίσης σίγουρα όχι η κυβέρνηση. Διότι οι πολίτες σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θέλουν να μένει καμία σκιά σε τέτοιες υποθέσεις. Και τιμωρούν όποιον επιχειρήσει κάτι τέτοιο». Ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι – σε αντιδιαστολή – η Νέα Δημοκρατία για το Μάτι κατήγγειλε μεν τις κυβερνητικές ευθύνες, λάθη και παραλείψεις αλλά δεν ζήτησε να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες Υπουργών ούτε κατήγγειλαν οι ευρωβουλευτές της το θέμα σε ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα. «Ούτε η Νέα Δημοκρατία το είχε κάνει. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά είχε διανοηθεί τέτοια πράγματα. Αλλά ούτε και το ΠΑΣΟΚ, που τώρα κάνει άλλα! Όλα τα θύματα είναι θύματα και όλες οι οικογένειες είναι πονεμένες. Είναι ξεκάθαρο για μένα, ότι αυτή η αδίστακτη δημαγωγία δεν υπηρετεί τίποτα άλλο παρά μικροκομματικές ανάγκες! Οι οικογένειες των θυμάτων δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από μία τέτοια αντιπολίτευση. Που δεν νοιάζεται τόσο για τα θύματα όσο για τις δημοσκοπήσεις», σημείωσε.


«Οι ελπίδες όλων μας -και οι δικές μας, καθώς δεν είμαστε λιγότερο ευαίσθητοι ανθρώπινα από εσάς- είναι στην Δικαιοσύνη. Μια Δικαιοσύνη που θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα διεξάγει μία δίκαιη δίκη!»


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *