Κόντρα Βορίδη-Ζαχαριάδη στη Βουλή για τα δάνεια των κομμάτων

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και του τομεάρχη Εσωτερικών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, σημειώθηκε στη Βουλή με επίκεντρο τον τραπεζικό δανεισμό της ΝΔ.


Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε αλυσιτελή, λαϊκίστικη και επικίνδυνη για την ομαλή λειτουργία των κομμάτων την πρόταση του κ. Ζαχαριάδη να παρακρατηθούν η κρατική χρηματοδότηση της ΝΔ και οι βουλευτικές αποζημιώσεις των βουλευτών της για την εξόφληση του τραπεζικού χρέους που οφείλει.

 «Ρωτάτε αν σκοπεύει η κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για υποχρεωτική παρακράτηση, από την κρατική χρηματοδότηση, και της βουλευτικής αποζημίωσης των βουλευτών για την αποπληρωμή των χρεών των κομμάτων. Όχι, δεν θα αυξήσω την παρακράτηση, όχι δεν θα παρακρατήσω τη βουλευτική αποζημίωση. Ούτε τράπεζα, ούτε κόμμα είναι το υπουργείο Εσωτερικών», σημείωσε ο υπουργός.

«Θα καταθέσω στοιχεία που καταδεικνύουν ότι όχι απλώς είναι λαϊκίστικη η τοποθέτησή σας αλλά και θεσμικά επικίνδυνη», απαντησε ο κ. Βορίδης.

 «Έρχεστε και λέτε κάτι αλυσιτελές. Να μην έχει εισόδημα η ΝΔ και οι βουλευτές της, άρα το μεγαλύτερο κόμμα, να μην μπορεί να επιτελέσει τη λειτουργία του όπως την ορίζει το Σύνταγμα, γιατί δεν θέλετε να έχει πολιτική δράση η ΝΔ. Τι ταπεινή προσέγγιση είναι αυτή; Επειδή δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, σκεφτήκατε να καταργήσετε τη χρηματοδότηση στα κόμματα; Στην πραγματικότητα όλα αυτά που λέτε έχουν λαϊκίστικο και αλυσιτελή χαρακτήρα και υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία του κομματικού φαινομένου. Είναι επικίνδυνες οι απόψεις που εκδηλώνετε».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *