Κόντρα Αυγενάκη-Ξανθόπουλου στη Βουλή! Η υποκρισία με τις κρεμάλες και ο… Κολοκοτρώνης!

Σφοδρή αντιπαράθεση για την βία είχαν στην Βουλή Λευτέρης Αυγενάκης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος κατά την συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την «αντιμετώπιση της έξαρσης των φαινομένων βίας με αφορμή τον αθλητισμό».
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτήρισε υποκριτική την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέθρεψε την βία και τον λαϊκισμό. «Δεν μπορεί τη μία να καταδικάζουμε την βία και όταν ο Ρουβίκωνας εισβάλει στη Βουλή να λέτε ότι δεν είναι βία αλλά ακτιβισμός» είπε υπογραμμίζοντας ότι η βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται.
Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το «καταδικάζουμε την βία από όπου και αν προέρχεται» είναι λάθος προσέγγιση καθώς τότε θα έπρεπε να καταδικάσουμε και τον Θοδωρή Κολοκοτρώνη για το «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».
«Είναι υποκριτικό να θέτουν ερωτήματα αυτοί που εξέθρεψαν τη βία. Κάποιοι έχτισαν καριέρα στο λαϊκισμό! Ποιοι έφτιαχναν κρεμάλες στο Σύνταγμα, ποιοι λέγανε για γερμανοτσολιάδες και άλλες βαριές κουβέντες; Στις εκλογές του 2012 έστελναν μηνύματα για να έρθουν κάποιοι να προπηλακίσουν. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία ανάλογα ποιος την ασκεί. Η πολιτική βία έμενε ασχολίαστη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς καταδικάζουμε τη βία απερίφραστα απ’ όπου και αν προέρχεται! Καταδικάζουμε τη βία χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις! Δεν μπορεί τη μία να καταδικάζουμε την βία και όταν ο Ρουβίκωνας εισβάλει στη Βουλή να λέτε πως δεν είναι βία αλλά ακτιβισμός» είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *