«Κλείδωσε» ο μήνας των εκλογών; – Το τετ α τετ Μητσοτάκη και Κουτσούμπα

Από την πρώτη κιόλας ημέρα του 2023 φούντωσαν ξανά οι συζητήσεις για την ημερομηνία των εκλογών, με τα κόμματα να ετοιμάζονται πυρετωδώς για τον εκλογικό αγώνα και τις προετοιμασίες να έχουν μπει στην τελική ευθεία.


Η πολιτική ηγεσία ευχήθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τη νέα χρονιά, όμως αυτό που απασχόλησε περισσότερο τους παρευρισκόμενους είναι πότε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασίσει να προκηρύξει εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό ακριβώς φαίνεται να ρώτησε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο όπου παραβρέθηκαν για τις καθιερωμένες ευχές για τη νέα χρονιά προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός απάντησε πως «μετά τον Απρίλιο όλα είναι ανοιχτά», αλλά ο κ. Κουτσούμπας επέμεινε και ρώτησε «πότε ακριβώς;». «Μία εβδομάδα πριν, μία εβδομάδα μετά τι σημασία έχει, αφού εσείς είστε έτοιμοι, όπως λέτε» απάντησε ο πρωθυπουργός.

Ο διάλογος μεταξύ των δύο αρχηγών

Ο διάλογος, σύμφωνα με πηγές του Περισσού, είχε ως εξής:


Κουτσούμπας: Αποφάσισες;


Μητσοτάκης: Τι ακριβώς;

Κουτσούμπας: Πότε θα γίνουν εκλογές;

Μητσοτάκης: Μετά τον Απρίλιο όλα είναι ανοιχτά

Κουτσούμπας: Πότε ακριβώς;


Μητσοτάκης: Μία εβδομάδα πριν, μία μετά τι σημασία έχει;

Λίγο πριν ο κ. Μητσοτάκης, ερωτώμενος από δημοσιογράφους για το θέμα αυτό, απάντησε ότι οι εκλογές θα γίνουν προς το τέλος της τετραετίας.

Πάντως, το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι η εκλογική μάχη πιθανότατα θα διεξαχθεί στις 9 Απριλίου, Κυριακή των Βαϊων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *