«Κλείδωσαν» σε σύσκεψη στο Μαξίμου τα μέτρα στήριξης για καύσιμα – Την Τρίτη οι ανακοινώσεις

«Το εθνικό πρόγραμμα στήριξης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η Ελλάδα δαπανά περισσότερο από το 3% της ετήσιας παραγωγής της για να προστατεύσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η Ελλάδα και σε αυτή την παγκόσμια κρίση ηγείται και αποτελεί πρότυπο προς μίμηση για τη στήριξη της κοινωνίας», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι την Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα power pass και σημείωσε ότι μέχρι πριν από λίγο είχαν κατατεθεί 250.000 αιτήσεις. Είπε ότι από την 1η Ιουλίου μπαίνει νέο σύστημα τιμολόγησης στην ηλεκτρική ενέργεια που μεταξύ άλλων εξουδετερώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

«Η κυβέρνησή μας κάνει πράξη όλα όσα έχει εξαγγείλει. Είμαστε δίπλα στους πολίτες γιατί πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος. Μετατρέπουμε κάθε οικονομική δυνατότητα σε κοινωνικό κεκτημένο», υπογράμμισε.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε επίσης αναλυτικά στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή και μίλησε για το πρόγραμμα αντικατάστασης των ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών. Είπε ότι αύριο θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για το πρόγραμμα που προβλέπει επιδοτήσεις από 30% έως 50%.

Για τα καύσιμα είπε ότι πριν από λίγο ολοκληρώθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου και αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις. «Συνεχίζονται την ίδια στιγμή οι έλεγχοι στην αγορά. Προχωρά η σφράγιση πρατηρίων που κατέχουν και εμπορεύονται νοθευμένα καύσιμα. Οι ημέρες σφράγισης θα κυμαίνονται από 10 έως 90», συμπλήρωσε.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *