Κίνηση ματ Μητσοτάκη εκθέτει διεθνώς τον Ερντογάν

Τις τελευταίες ημέρες την σκυτάλη των προκλήσεων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει πάρει ο κυβερνητικός του εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί και φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης με χάρτες που φτάνουν να διεκδικούν ακόμα και την Κρήτη.


 «Δείτε καλά αυτόν τον χάρτη. Η Κρήτη, η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος καταλαμβάνονται από την Τουρκία. Πρόκειται για άρρωστο όνειρο εξτρεμιστών ή  επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Άλλη μια πρόκληση ή πραγματικός σκοπός; Ο πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του για τις πρόσφατες γελοιότητες του κυβερνητικού του εταίρου», ήταν η δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Με την πρωτοβουλία αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να εκθέσει την τακτική της τουρκικής ηγεσίας στους ξένους ηγέτες και συμμάχους και να δείξει ότι παρά τις προτροπές τους να ρίξει τους τόνους της έντασης, αυτή επιμένει να δυναμιτίζει το κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο και οι τυχόν υποσχέσεις Ερντογάν περί του αντιθέτου είναι ψευδεπίγραφες, προκειμένου να εξασφαλίσει δεσμεύσεις από την Δύση για την πώληση στην Άγκυρα οπλικών συστημάτων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *