Καβγάς… εφ’ όλης της ύλης Γεωργιάδη-Σκουρλέτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Κόντρα για το «καλάθι του νοικοκυριού» και το ζήτημα των παρακολουθήσεων είχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.


 «Ο μόνος τελικά στη χώρα που χαίρεται  με το καλάθι του νοικοκυριού είναι ο κ. Γεωργιάδης διότι η πραγματικότητα στα σούπερ μάρκετ εδώ και ενάμιση χρόνο είναι πως ζούμε σε συνθήκες πραγματικής ακρίβειας» είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Μάλιστα, παρομοίασε το καλάθι με τις εβδομαδιαίες προσφορές που είχαν ανέκαθεν τα σούπερ μάρκετ. «Οι προσφορές, δηλαδή ήταν η μεγάλη σύλληψη στο γραφείο του κ. Γεωργιάδη που ήρθε να χτυπήσει στο θέμα της ακρίβειας. Αυτά δεν τα λέμε εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ, τα βιώνει ο καταναλωτής».

«Φτιάξαμε τον e-katanaloti που και αυτό κοροϊδέψανε στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα τον χρησιμοποιούν 50.000 κάθε μέρα», είπε ο υπουργός και τόνισε πως το καλάθι του νοικοκυριού και οι προσφορές που είχαν τα σούπερ μάρκετ είναι διαφορετικά πράγματα σημειώνοντας μάλιστα πως οι προσφορές έχουν ενταθεί. «Το καλάθι αύξησε τις προσφορές», τόνισε.

Στη συνέχεια, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων στην αγορά, όπως μικρών σούπερ μάρκετ, με τον κ. Γεωργιάδη να απαντάει «πείτε μου μια αλυσίδα που έχει κλείσει».


Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις δηλώσεις της Θεανώς Φωτίου, «η οποία είπε πως ο τρόπος που έχει γίνει η μοιρασιά στο Ταμεία Ανάκαμψης και τον ΕΣΠΑ έχει δυσαρεστήσει μεγάλους επιχειρηματίες που χτυπάνε για αυτό το λόγο την κυβέρνηση. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως το αφήγημα της κυρίας Φωτίου ακυρώνει την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ». Ειρωνικά ο κ. Σκουρλέτης απάντησε «είναι φανερό πως η κυβέρνηση έχει δώσει μετά το 74 τον μεγαλύτερο αγώνα κατά των ολιγαρχών στην Ελλάδα». «Όχι, τον μεγαλύτερο τον δώσατε εσείς. Είναι γνωστό», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας «εγώ πάντως ανησυχούσα εάν θα έρθει σήμερα ο κ. Γεωργιάδης. Όχι γιατί φοβάται την αντιπαράθεση μαζί μου αλλά πίστευα πως θα πάει να κάνει μια μήνυση γιατί ο ίδιος ομολόγησε πως τον παρακολουθούνε. Εδώ έχουμε υπουργούς στους οποίους λένε κατάμουτρα σας παρακολουθούμε και συμπεριφέρονται ως τι; Ως ανδρείκελα; Δεν έχουν το σθένος να υπερασπιστούν τον εαυτό τους όταν τους παρακολουθούνε; Γιατί ο κ. Γεωργιάδης το είπε χτες σε τηλεοπτικό σταθμό».

«Δεν αφήσανε χρήσιμους ανθρώπους να πάνε στην Εξεταστική, σβήσανε στοιχεία», καταγγέλλει ο κ. Σκουρλέτης σημειώνοντας πως το Predator το έφεραν στενά πρόσωπα προς την κυβέρνηση.

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Λέτε να είπα την αλήθεια σε εκπομπή πως με παρακολουθούνε; Και εκείνη την ώρα ο κ. Σπίρτζης με τον οποίον είμαστε στην εκπομπή και ο οποίος είναι ευφυής, να μην σταματούσε τη συζήτηση και να ασχολούμασταν μόνο με αυτό; Είναι προφανές και το κατάλαβαν όλοι ότι ειρωνευόμουν. Εάν με ρωτήσετε εάν παρακολουθούμουν η απάντηση είναι πως δεν έχω ιδέα. Στον σύγχρονο κόσμο είναι γνωστό πως μπορεί να το παρακολουθούν πάρα πολύ εύκολα. Μεγάλες εταιρείας έχουν βγάλει πολλά λεφτά με εφαρμογές που κρυπτογραφούν συνομιλίες, όπως το Whatsapp, Viber. Γιατί πάει ο κόσμος και τις αγοράζει; Γιατί φοβάται πως τον παρακολουθούν. Τον Μητσοτάκη φοβάται ο Κινέζος και ο Γάλλος; Όχι».

Ο κ. Σκουρλέτης του απάντησε «εάν έχετε πληρώσει το WhatsΑpp σας κοροϊδέψανε, είναι τζάμπα».


«Εάν ξέρατε, όταν αγοράζεις ένα τηλέφωνο πληρώνεις και τα πνευματικά δικαιώματα όλων των εφαρμογών», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης. «Εάν κάποιοι παρακολουθούνται στην Ελλάδα σημαίνει ότι το έκανε ο Μητσοτάκης; Από πού συνάγεται αυτό;». Ψέματα ότι έφεραν οι φίλοι και τα ξαδέρφια της ΝΔ», συνέχισε. «Παραμύθια της Χαλιμάς λέτε εσείς κ. Γεωργιάδη», απάντησε ο κ,. Σκουρλέτης.

Δείτε την αντιπαράθεση

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *