Καθησυχάζει για φυσικό αέριο και μιλά για νέα παρέμβαση στήριξης στο ρεύμα ο Οικονόμου

«Δεν διαφαίνεται αυτή την ώρα κάποιος κίνδυνος σε ό,τι αφορά τον εφοδιασμό της χώρας μας με φυσικό αέριο», ανέφερε σε συνέντευξή του στον Alpha o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.


Αναφερόμενος στις ενεργειακές ανατιμήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «ήδη αντιμετωπίζουμε μια πολύ δυσάρεστη και δυσμενή πραγματικότητα. Τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες σε ό,τι αφορά στις ενεργειακές ανατιμήσεις. Όλοι μας ανησυχούμε ότι οι εξελίξεις αυτές με τη Ρωσία ενδεχομένως επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την όλη κατάσταση. Έχουμε ήδη παρέμβει σε ό,τι αφορά στις ανατιμήσεις στο ρεύμα, διαθέτοντας 2 δισ. από το Σεπτέμβριο μέχρι τώρα. Περίπου 350-400 εκατ. για τον Φεβρουάριο».

 «Σε ό,τι αφορά στο ρεύμα», συνέχισε ο κ. Οικονόμου, «θα συνεχίζουμε οριζόντια να στηρίζουμε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Από εκεί και πέρα, για τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται πολύ περισσότερο εξαιτίας των ανατιμήσεων και που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη -όπως είπε ο πρωθυπουργός- μέσα στα πλαίσια της αντοχής του Προϋπολογισμού, μέσα στα δημοσιονομικά όρια που αντέχει η χώρα, σχεδιάζονται, μετριούνται, ζυγίζονται στοχευμένες μετρημένες παρεμβάσεις».

«Βλέπουμε ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη παρέμβαση, αν ανέβουν πολύ οι τιμές του φυσικού αερίου, το επόμενο διάστημα, και αν αυτό επηρεάσει τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας» σημείωσε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *