Κ. Σακελλαροπούλου από Bled Strategic Forum: Θα αναφερθώ στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και στη φυγή των νέων

«Βρίσκομαι στη Σλοβενία για να συμμετάσχω στο Bled Strategic Forum, μετά από πρόσκληση της Προέδρου Νατάσα Πιρτς Μουσάρ. Το θέμα στο οποίο θα επικεντρωθούμε αύριο αφορά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η νεολαία», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την άφιξή της στον συνεδριακό χώρο.


Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Ρόμπερτ Γκολόμπ και η υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Τάνια Φάγιον.

«Σκοπεύω να αναφερθώ στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, που λαμβάνει όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς και στη φυγή των νέων, ειδικά των πλέον μορφωμένων, προς χώρες με περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης», σημείωσε ακόμα η ΠτΔ, ενώ αναφερόμενη στην ανταλλαγή απόψεων που θα υπάρξει με εκπροσώπους της νεολαίας από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, επισήμανε: «Θα είναι εποικοδομητική και θα συμβάλει προς την κατεύθυνση ανάληψης δράσεων αντιμετώπισης των φαινομένων αυτών».

Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου παρακολούθησε τη συζήτηση που διεξήχθη με τη συμμετοχή πρωθυπουργών βαλκανικών χωρών και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *