Κ. Μητσοτάκης σε Φάμελλο: Δεν προχωρήσατε στη μεταρρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια λόγω Πάνου Καμμένου – Τι είπε για το κράτος δικαίου

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε η συζήτηση για το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», με τον Σωκράτη Φάμελλο να παίρνει τον λόγο μετά τον πρωθυπουργό.


Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι οι βουλευτές του θα «στηρίξουν» το νομοσχέδιο αν και «ατελές» επανέλαβε ο πρόεδρος της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη σημερινή του παρέμβαση στη Βουλή.

Ο κ. Φάμελλος επισήμανε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι «έτοιμη εδώ και πολύ καιρό να κάνει αυτό το βήμα», ενώ διερωτήθηκε αν είναι το ίδιο έτοιμοι και οι βουλευτές της ΝΔ και στηλίτευσε την «ανεπάρκεια» της ΝΔ να το ψηφίσει μόνη της.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΚΟ σχολίασε ότι το νομοσχέδιο είναι «ατελές», ωστόσο τόνισε ότι «πάει την κοινωνία μπροστά» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να «αναγνωρίσει ότι άλλοι άνοιξαν τους δρόμους», επισημαίνοντας ότι «χωρίς το σύμφωνο συμβίωσης και τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ για ορατότητα, αυτό το νομοσχέδιο δεν θα ερχόταν».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Κυριάκος και απαντώντας στον κ. Φάμελλο ότι σχεδόν δάκρυσε με το ενδιαφέρον του για τη συνοχή της ΚΟ της ΝΔ.


«Να φρεσκάρω τη μνήμη σας για το πώς διαχειριστήκατε εσείς τα ζητήματα. Αποκρύψατε την πραγματική αλήθεια γιατί δεν προχωρήσατε και η αλήθεια είναι πολύ απλή. Έχει το όνομα «Πάνος Καμμένος». Ήσασταν σε ισορροπία τρόμου με το λαϊκιστή εταίρο σας.


Πράγματι, μπορεί να φαίνεται παράδοξο ένα κεντροδεξιό κόμμα να προτείνει μια τέτοια μεταρρύθμιση. Θα σεβαστώ την απόφαση των βουλευτών μου. Για να δούμε πόσοι θα απέχουν από εσάς το βράδυ και τι θα κάνει ο κ. Πολάκης τον οποίο έχετε απειλήσει με διαγραφή», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Καταθέστε πρόταση δυσπιστίας για να διαπιστώσετε πόσο συμπαγής είναι η ΚΟ της ΝΔ. Για το ΠΑΣΟΚ δεν μιλήσατε, για να δούμε πόσοι θα ψηφίσουν τελικά. Μου έχει κάνει εντύπωση η εκκωφαντική σιωπή του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι κρύβονται μην τυχόν και ενοχλήσουν το ακροατήριό τους. Δεν θέλω να χαλάσω το κλίμα της συζήτησης για τα θέματα του κράτους δικαίου, αλλά θα πω μόνο το εξής: ο τελικός κριτής της ποιότητας δεν είναι ούτε το Ευρωκοινοβούλιο, ούτε ο Εconomist. Είναι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που λέει ότι έχουμε προοδεύσει σημαντικά. Μας κάνει υποδείξεις που διορθώνουμε και προβλέπουμε πως στην επόμενη έκθεση θα προοδεύσουμε κι άλλο», συνέχισε.

«Η ιστορία όμως θα γράψει και θα θυμηθεί τους Έλληνες ευρωβουλευτές που ψήφισαν υπέρ ενός κειμένου, το οποίο καλεί την ΕΕ να κόψει κονδύλια από την Ελλάδα. Εσείς το ζητήσατε, εσείς το προτείνατε, εσείς το ψηφίσατε. Δεν είναι νέα αυτή η προσπάθεια να παρουσιάσετε την Ελλάδα τελείως διαφορετική. Αυτή ήταν η στρατηγική σας και πριν τις εθνικές εκλογές. Επιμένετε στην ίδια στρατηγική. Αρχίζω να θυμάμαι την δική σας εποχή και αναρωτιέμαι: όλοι αυτοί οι ευρωβουλευτές, των οποίων πρωτοστατεί η συμπαθής Ολλανδή, που όχι μόνο κόμμα δεν έχει να πολιτευτεί, αλλά ούτε και χώρα, καθώς πήγε στο Βέλγιο να πολιτευτεί. Να τους ρωτήσω, πού ήταν όλοι αυτοί οι ευρωβουλευτές όταν έκλειναν δημοσιογράφους στη φυλακή; Όταν στήνατε την σκευωρία Novartis; Όταν στήνατε το τηλεοπτικό πεδίο; Δεν τα είχαν πάρει χαμπάρι όλα αυτά; Κάνατε αναφορά στον κ. Μπακογιάννη και τι μπορεί να συμβεί. Τέως δικός σας ευρωβουλευτής είπε δημόσια ότι ο κ. Κασσελάκης μπορεί να κερδίσει γιατί νόμιζε ότι οι ευρωεκλογές διεξάγονται σε 2 γύρους. Σοβαρευτείτε και ελάτε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση», ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.

Δείτε την δευτερολογία του πρωθυπουργού:


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *