Κ. Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός

Για τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, χωρίς να αναφέρει το όνομά του, μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ, ενώ αναφέρθηκε και στην απουσία του από τη Βουλή, καθώς δεν είναι εκλεγμένος.


Ο κ. Μητσοτάκης είπε, μεταξύ άλλων, πως στη Βουλή θα τον αντικαθιστούν οι εκλεγμένοι συνεργάτες του, όπως ο κ. Πολάκης και ο κ. Παππάς και συμπλήρωσε ότι «θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει έναν νέο λόγο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές, αν θα έχει νέο λόγο από νέες φωνές και πώς θα έχει ανοικοδομηθεί από σαθρά υλικά από τα οποία κατέρρευσε».

«Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός», είπε χαρακτηριστικά.

«Στο επόμενο διάστημα οι αντιπαραθέσεις σε αυτή την αίθουσα θα είναι σκληρές. Οι επιλογές μας μπορεί να ξεβολέψουν μερικούς αλλά θα ευνοήσουν τους πολλούς», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης.

«Αλλαγές παντού και τώρα. Αυτό πρέπει να υλοποιήσουμε. Οι ευθύνες μας αυξάνονται καθώς παρά το γεγονός ότι το σύστημα μας είναι κοινοβουλευτικό ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα είναι στη βουλή. Αυτό φαντάζομαι θα κληθούν να το υπηρετήσουν με επάρκεια εκλεγμένοι συνεργάτες του όπως ο κ. Πολάκης και ο κ. Παππάς. Και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει ένα νέο λόγο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές και πώς θα οικοδομηθεί από τα ίδια σαθρά υλικά με τα οποία κατέρρευσε» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.


Πρόσθεσε ότι «άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός. Άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλο ο εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle. Εμείς ελάχιστα θα ασχοληθούμε με αυτούς. Θα ασχοληθούμε με άλλες αναμετρήσεις με πρώτες τις αυτοδιοικητικές εκλογές».


Παρακολουθήστε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *