Κ. Μητσοτάκης: «Αποδεσμεύονται 2.500 στελέχη της ΕΛΑΣ από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων» – «Η προσωπική μου φρουρά θα μειωθεί στο μισό»

Την αποδέσμευση 2.500 στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας από τη φύλαξη υψηλών προσώπων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.


Σε αυτό το σημείο ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η μισή φρουρά του βγαίνει στους δρόμους, λέγοντας «πρώτα η δική μου ασφάλεια μειώνεται στο μισό».

«Αποδεσμεύονται μέσα στον επόμενο μήνα 2.500 στελέχη της ΕΛΑΣ από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων. Πρώτοι της δικής μου ασφαλείας. Για επιχειρηματίες και άλλους παράγοντες λυπάμαι, στο εξής ας χρηματοδοτούν οι ίδιοι την προστασία τους», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας ανέφερε θα ληφθούν τα εξής μετρά:

  • Συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί η επέκταση του φράχτη στον Έβρο,
  • Αποδεσμεύονται μέσα στον επόμενο μήνα 2.500 αστυνομικοί από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων. Η ασφάλεια του Πρωθυπουργού μειώνεται στο μισό. Αυτό θα ισχύσει και για Υπουργούς, βουλευτές και αξιωματούχους. Επιχειρηματίες και άλλοι παράγοντες θα χρηματοδοτούν οι ίδιοι την προστασία τους,
  • Με στοχευμένες παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα παραβάτες «μικρών» αδικημάτων που κοστίζουν ζωές και περιουσίες θα μπορούν να φυλακίζονται με την πρωτόδικη απόφαση,
  • Εφαρμογή των ποινών. Καταδικασμένος για 15 χρόνια δεν θα αποφυλακίζεται πια στα 5,
  • Επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης, με μέτρα όπως η καθιέρωση της μίας και μόνης αναβολής στις δίκες και η ψηφιοποίηση των διαδικασιών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *