Κ. Μητσοτάκης από Νταβός: Υπάρχει ανησυχία για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και όσα συμβαίνουν στην Ερυθρά Θάλασσα

Με το αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy» Ravi Agrawal συζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.


Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την κλιμάκωση της κρίσης με την επέκταση στην Ερυθρά Θάλασσα, προσθέτοντας ότι «τώρα, που προσπαθούμε να μειώσουμε τον πληθωρισμό, κάθε διακοπή στις γραμμές τροφοδοσίας μπορεί μόνο να περιπλέξει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι κεντρικές τράπεζες», συνδέοντας την κρίση στη Μέση Ανατολή με τα οικονομικά δεδομένα και την ακρίβεια.

Όσον αφορά τον πόλεμο στο Ισραήλ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «κρατήσαμε μια μετρημένη στάση στην κρίση της Μέσης Ανατολής» σημειώνοντας πως «αρχικά υποστηρίξαμε το Ισραήλ και το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα. Όπως υποστηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ έτσι και των αθώων στην Λωρίδα της Γάζας».

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ravi Agrawal, αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy»:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *