Η ξεκάθαρη και καυστική απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη στις ανυπόστατες κατηγορίες Πολάκη για το φάρμακο Ursofalk: «Πέραν της έμφυτης κακίας του έχει και πλήρη άγνοια» – Η αντίδραση στη μήνυση για τον ΕΟΔΥ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στις ανυπόστατες κατηγορίες του Παύλου Πολάκη για την υποτιμένη επί σκοπώ έλλειψη του φαρμάκου Ursofalk, ενώ έριξε και τα καρφιά του κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο υπουργός Υγείας με ανάρτησή του στα social media έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι το φάρμακο αυτό «βρίσκεται σε έλλειψη εδώ και 2 χρόνια, γί´αυτό και βρίσκεται σε απαγόρευση εξαγωγών».

Και συνέχισε: «Ο πραγματικός λόγος είναι ότι πλέον με τις διαδοχικές μειώσεις τιμών πλέον πωλείται πολύ κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι πουλάει πλέον με ζημία και άρα δεν την συμφέρει να το πουλάει στην Ελλάδα. Είναι ένα από τα Φάρμακα για τα οποία αναφέρθηκα στο Delphi Forum προχθές ότι πρέπει να δώσουμε αύξηση τιμής εάν επιθυμούμε να ομαλοποιηθεί η αγορά».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

Ο @pavpol2222 με την συνηθισμένη του προχειρότητα με κατηγόρησε για το φάρμακο Ursofalk και την υποτιθέμενη επί σκοπώ έλλειψη του για να γίνει αντικατάσταση με ένα ακριβότερο φάρμακο.


Έχω πραγματικά καταλήξει ότι πέραν της έμφυτης κακίας του έχει και πλήρη άγνοια. Επί της ουσίας, το φάρμακο αυτός της εταιρίας Galenika βρίσκεται σε έλλειψη εδώ και 2 χρόνια, γί´αυτό και βρίσκεται σε απαγόρευση εξαγωγών.


Ο πραγματικός λόγος είναι ότι πλέον με τις διαδοχικές μειώσεις τιμών πλέον πωλείται πολύ κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι πουλάει πλέον με ζημία και άρα δεν την συμφέρει να το πουλάει στην Ελλάδα.

Είναι ένα από τα Φάρμακα για τα οποία αναφέρθηκα στο Delphi Forum προχθές ότι πρέπει να δώσουμε αύξηση τιμής εάν επιθυμούμε να ομαλοποιηθεί η αγορά.

Ο Παύλος Πολάκης ήταν ο πρώτος και ο μόνος που με κατηγόρησε για αυτό. Εγώ έχω ήδη παρέμβει στην εταιρία η οποία και έφερε φάρμακα και για τον μήνα Απρίλιο έδωσε 44.000 κουτιά, όταν όλο τον Απρίλιο πέρυσι πουλήθηκαν 35.000 κουτιά. Υπάρχει όμως ακόμη έλλειψη διότι μετά από μήνες όχι ομαλής τροφοδοσίας έχουν σωρευθεί ανάγκες. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό από το τέλος Μαΐου δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σημειώνω όμως την άγνοια Πολάκη, ο οποίος ταυτοχρόνως με κατηγορεί για την πρόθεση μου να δώσουμε αυξήσεις τιμών στα φθηνά φάρμακα, έτσι ώστε να μην γίνεται αντικατάστασή τους με ακριβότερα αλλά ταυτοχρόνως με κατηγορεί και για το ακριβώς αντίθετό του. Η άγνοια και η κακία είναι λάθος σύμβουλοι….


ΥΓ η μήνυση που μου έκανε για τον ΕΟΔΥ είναι έωλη και αστήρικτη. Όταν την λάβω επισήμως θα προχωρήσω σε νομικές ενέργειες εναντίον του.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *