Η στρατηγική σημασία του έργου που εγκαινιάζει σήμερα στην Αλεξανδρούπολη ο Μητσοτάκης – Τι σηματοδοτεί η παρουσία Μισέλ

Ένα κρίσιμο έργο για την ενεργειακή θωράκιση της χώρας θα εγκαινιάσει σήμερα στην Αλεξανδρούπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Η εκκίνηση των εργασιών κατασκευής του πλωτού τερματικού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG (FSRU) ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης θα ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2023 και η χώρα θα μπορεί να καλύψει μόνο από αυτόν τον σταθμό περίπου το 80% των αναγκών της σε φυσικό αέριο.

Στην πρωτεύουσα του Έβρου θα υποδεχθεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τον Βούλγαρο ομόλογό του Κίριλ Πέτκοφ, ενώ θα έρθουν και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ντιμίταρ Κοβατσέφσκι και ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, ενδεικτικό της σημασίας του έργου για την Ευρώπη και τις γειτονικές μας χώρες.

Παράλληλα με την επέκταση των εγκαταστάσεων στη Ρεβυθούσα και την ολοκλήρωση και άλλων κρίσιμων υποδομών και συνδέσεων με αγωγούς η χώρα θα αποκτήσει πλήρη ενεργειακή αυτάρκεια. Ιδιαίτερη αξία έχει, όμως, και η γεωπολιτική αναβάθμιση στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, καθώς καθίσταται ενεργειακή πύλη εισόδου για την Ευρώπη, με την παρουσία του Σαρλ Μισέλ στα εγκαίνια να σηματοδοτεί την σημασία που δίνουν οι Βρυξέλλες στο έργο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *