«Η στήριξη των προσφύγων από την Ουκρανία είναι μαραθώνιος» προειδοποιεί ο Μηταράκης

«Στη χώρα μας μέχρι στιγμής έχουν φτάσει 3155 πρόσφυγες από την Ουκρανία» τόνισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχετικά με το σχέδιο υποδοχής των προσφύγων.


«Το σχέδιο στον Προμαχώνα είναι να είναι το σημείο της πρώτης υποδοχής για οικογένειες που χρειάζονται άμεσα στέγαση, ήδη φιλοξενούμε κάποιες γυναίκες με παιδιά. Έχουμε συνεργασία με το προξενείο της Ουκρανίας για την ταυτοποίηση των Ουκρανών που δεν έχουν έγγραφα και για όσους δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος άμεσα στα σύνορα» σημείωσε.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η στήριξη των Ουκρανών είναι μαραθώνιος. Η πολύ μεγάλη πλειοψηφία, δεν χρειάζεται κάτι άμεσα σε σχέση με τη στέγαση. Φιλοξενούνται μόλις 45 άτομα» και συνέχισε: “Καμία ευρωπαϊκή χώρα, δεν έχει βάλει περιορισμούς εμείς έχουμε υπολογίσει 30.000 άτομα. Υπάρχει και μία ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις απαντήσεις σε Ουκρανούς σχετικά με το δίκτυο υποδοχής στην Ελλάδα.”

Όπως σημείωσε, οι ανάγκες δεν θα είναι τις πρώτες ημέρες ή τους πρώτους μήνες μόνο αλλά πρέπει να βρεθεί πλάνο μακροπρόθεσμα, εάν δηλαδή χρειαστεί να παραμείνουν για πάνω από 12 μήνες.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *