«Η πανεπιστημιακή αστυνομία θα λειτουργήσει έστω και αν κάποιες μικρές ομάδες δεν την θέλουν» διαμηνύει ο Συρίγος

Για τις έντονες αντιδράσεις  της λειτουργίας της πανεπιστημιακής αστυνομίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μίλησε στο MEGA ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, τονίζοντας πως προέρχονται από μικρές ομάδες με μικρό κοινωνικό αντίκρισμα και συμπλήρωσε πως «κάθε αρχή και δύσκολη» αναφερόμενος στην παρέμβαση της αστυνομίας πέρυσι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Ο κ. Συρίγος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των φοιτητικών εστιών και αποκάλυψε πως η ηγεσία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα ανακατασκευάσει τις φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου.

«Είναι μια κατάσταση χαοτική, όπου κινδυνεύεις πλέον» δήλωσε, τονίζοντας την ανάγκη ελέγχου εισόδου στον χώρο. Μάλιστα, δήλωσε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τοποθέτησης συστημάτων τουρνικέ στις εισόδους των εστιών και των βιβλιοθηκών προκειμένου να εισέρχονται μόνο όσοι έχουν το δικαίωμα.

Σχετικά με τις κλειστές εστίες, ο υφυπουργός δήλωσε πως είναι ακατάλληλες για διαβίωση και έχει ξεκινήσει πρόγραμμα ανακατασκευής τους.

«Έχουμε αυτό που αλλάζει τα δεδομένα, είναι το στεγαστικό επίδομα που αφορά τους φοιτητές. Το επίδομα αυξάνεται από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ, όμως εάν ένας φοιτητής συγκατοικεί το επίδομα πηγαίνει στα 2.000 ευρώ. αυτό μέχρι να φτιαχτούν φοιτητικές εστίες και να καλύψουμε βασικές ανάγκες δίνει μία σοβαρή ανάσα» προσέθεσε.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *