Η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο

Στο Προεδρικό Μέγαρο ορκίστηκαν σήμερα οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης, ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.


Στο υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει υπουργός ο Άδωνις Γεωργιάδης, τομέα στον οποίο δίνει μεγάλη έμφαση η κυβέρνηση, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιστρέφει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναλαμβάνει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Υφυπουργός Παιδείας αναλαμβάνει η Ιωάννα Λυτρίβη.

Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναλαμβάνει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.


Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του την επιτυχία της εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη, θεωρήθηκε ο καταλληλότερος για να αναλάβει τα ηνία, για πέμπτη φορά στην πολιτική του διαδρομή, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Δίπλα του, ως υφυπουργός αναλαμβάνει ένα στέλεχος της νεότερης γενιάς, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.


Η θέση του κ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Υγείας πέρασε στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έχει θητεύσει ξανά στο συγκεκριμένο υπουργείο, επί κυβέρνησης Σαμαρά (2013-2014), σε σκληρές συνθήκες μνημονιακής επιτροπείας. Έχει μεταρρυθμιστική εμπειρία και σύμφωνα με πληροφορίες μετά τις ευρωεκλογές θα “τρέξει” δύσκολες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας και όχι μόνο αυτές που έχουν ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες.

Το χαρτοφυλάκιο του κ. Γεωργιάδη αναλαμβάνει η Δόμνα Μηχαηλίδου, η οποία έχει περάσει ξανά από το υπουργείο Εργασίας ως υφυπουργός και γνωρίζει τα θέματα του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου.

Μια νέα θέση υφυπουργού προστέθηκε στο υπουργείο Παιδείας, με αρμοδιότητα την Επαγγελματική Κατάρτιση, και την ανέλαβε η βουλευτής Επικρατείας, Ιωάννα Λυτρίβη, στέλεχος με πολύ μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναβαθμίστηκε σε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και μαζί με την εκπροσώπηση της κυβέρνησης, αναλαμβάνει και τις αρμοδιότητες του Τύπου.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *