Η κυβέρνηση σαρώνει στις δημοσκοπήσεις, αλλά δεν επαναπαύεται – Παλεύει με τα προβλήματα της καθημερινότητας και των ευάλωτων και ετοιμάζει επιταγή ακρίβειας

 

Η κυβέρνηση πάει τρένο και σαρώνει στις δημοσκοπήσεις, δείχνοντας την αποχοδή που έχει το έργο της από την πλειοψηφία, αλλά δεν επαναπαύεται. Παλεύει με τα προβλήματα της καθημερινότητας και των ευάλωτων και ετοιμάζει επιταγή ακρίβειας.


Ως ιδιαίτερα πιθανή προβάρει η χορήγηση του επιδόματος – επιταγής ακρίβειας τα Χριστούγεννα, όπως ανέφερε το newsit.gr.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης είπε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ότι εφόσον υπάρχουν χρήματα τότε θα δοθεί η επιταγή ακρίβειας στα ευάλωτα νοικοκυριά. Το ίδιο είχε τονίσει προ καιρού και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε αναφέρει ότι «θα ξύσει τον πάτο του βαρελιού», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα για να στηριχθούν οι ευάλωτοι πολίτες και τα νοικοκυριά.

Οι οριστικές αποφάσεις για την επιταγή ακρίβειας σε ευάλωτους θα ληφθούν περίπου στις 16 Νοεμβρίου, όταν και θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την πορεία των φορολογικών εσόδων του Οκτωβρίου, αλλά και τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εικόνα είναι ιδιαίτερα θετική και εκτιμάται ότι θα φέρει πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο.

Γιατί ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση

Ωστόσο οι ανακοινώσεις ίσως καθυστερήσουν για δύο βασικούς λόγους. Ο ένας έχει να κάνει με το γεγονός ότι θα πρέπει πιθανότατα να προηγηθεί η αξιολόγηση από την Fitch που είναι προγραμματισμένη για την 1η Δεκεμβρίου και παράλληλα να μπορεί να πιστοποιηθεί με απόλυτη ακρίβεια ο δημοσιονομικός χώρος ο οποίος και θα χρηματοδοτήσει την νέα αυτή παρέμβαση με την επιταγή ακρίβειας.


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *