Η απάντηση Μητσοτάκη σε Σαμαρά – Φτάσαμε να πάρουμε 18% για να επιστρέψουμε στο 40%

Στην καταληκτική του ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει στον Αντώνη Σαμαρά που είχε αφήσει αιχμές για το ιδεολογικό στίγμα της παράταξης που δεν πρέπει να γίνει «Ποτάμι»

Ειδικότερα ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε: «Στη μάχη των ιδεών, ένα κόμμα δεν μπορεί να εκφράζει τους πάντες. Γι’ αυτό και προ καιρού δήλωσα, ότι η ΝΔ δεν είναι και δεν μπορεί ποτέ να γίνει «Ποτάμι». Να ανοιχθούμε σε όλους ναι – αλλά να μη χάσουμε τον εαυτό μας! Ανοιχτή αγκαλιά ναι – αλλά μη ξεχάσουμε τι εκπροσωπούν οι ιδέες μας» και πρόσθεσε «Να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν: Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά δεν υπάρχει!».


Η απάντηση Μητσοτάκη

Η τοποθέτησή του αυτή δεν έμεινε αναπάντητη από τον πρωθυπουργό που στην καταληκτική του ομιλία αναφέρθηκε στο χαμηλό ποσοστό που έλαβε η ΝΔ την περίοδο της «μεγάλης κρίσης» όπως είπε. Ειδικότερα ο  Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Η ΝΔ είναι ένα κόμμα λαϊκό, αστικό και πολυσυλλεκτικό πάνω από όλα. Είναι μια παράταξη που έμεινε όρθια όταν κλονίζονταν μεγάλες πολιτικές δυνάμεις. Κλονίστηκε και η ΝΔ στην εποχή της μεγάλης κρίσης. Είχαμε φτάσει να πάρουμε 18% αλλά ξαναπιάσαμε το 40%».

Το 18% στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός αφορούσε το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Μαΐου του 2012, όπου πρόεδρος του κόμματος ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.

Επιστρέψουμε στο 40%, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ακριβώς επειδή ανανεωθήκαμε μένοντας σταθεροί στις παραδοσιακές μας αξίες», εννοώντας προφανώς τη φιλελεύθερη παράδοση της Νέας Δημοκρατίας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *