«Γκάζια» Πλεύρη στις φαρμακευτικές για τις τιμές

«Μέχρι τα τέλη Μαΐου έως αρχές Ιουνίου, πρέπει να τρέξουν όλες οι διαπραγματεύσεις με τις φαρμακευτικές εταιρίες και θα πρέπει να έχουν αποτέλεσμα» τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Αυτή την εντολή είπε ότι έχει δώσει στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και τότε, όπως πρόσθεσε, «θα δούμε όλη την πραγματικότητα: Τι εκπτώσεις πραγματικά μπορείτε να δώσετε, και θα τις ζητήσουμε, και θα τις πάρουμε, όπως οι εταιρείες σας δίνουν σε όλο τον κόσμο εκπτώσεις».
Είναι κεντρική απόφαση του Υπουργείου οι διαπραγματεύσεις να δουλέψουν, τόνισε και είπε πως αν δεν δουλέψουν, θα ενεργοποιηθούν τα μέτρα τα οποία ήδη έχουν ψηφιστεί από το Νοέμβριο – δηλαδή η ανατιμολόγηση των φαρμάκων θα γίνει πριν το Νοέμβριο, μέσα στο καλοκαίρι, και εξετάζεται το σενάριο της ανατιμολόγησης χωρίς τον κόφτη του 7%.
«Αυτή τη στιγμή, ενώ παραλάβαμε, μάλλον παραδώσαμε μια τιμολόγηση που έλεγε μέσο όρο τριών χωρών της ευρωζώνης χωρίς κόφτη, αυτοί που υποτίθεται ότι πιέζουν τη φαρμακοβιομηχανία, νομοθέτησαν πλαίσιο τιμής δυο χαμηλότερες χώρες στην ευρωζώνη με κόφτη 7%. Δεν είναι στις προθέσεις μας να το αλλάξουμε αυτό. Εάν όμως δεν πετύχουν οι διαπραγματεύσεις θα αλλάξει. Θα γυρίσουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα καταργηθεί και το 7%» είπε ο κ. Πλεύρης.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *