Γιατί ζητά την παραίτηση της ΣΤΑΣΥ ο Παππάς

«Πολλαπλά υπόλογη» χαρακτηρίζει τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ο τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς.


Συγκεκριμένα, της καταλογίζει ευθύνες «τόσο για το εργατικό δυστύχημα στον Ηλεκτρικό, για το οποίο επιχειρεί να εμφανιστεί ως ελεγκτής ενώ είναι ξεκάθαρα ελεγχόμενη», «όσο και για την αποκάλυψη πως μία άλλη λοκομοτίβα εκτελούσε εργασίες λείανσης στη γραμμή 2 του Μετρό, ενώ στο δίκτυο κινούνταν συρμοί και στις αποβάθρες πολίτες».

«Αντίθετα με όσα προβλέπει ο κατασκευαστής της μηχανής. Αντίθετα με τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή ενός ακόμα δυστυχήματος. Αντίθετα με την κοινή αντίληψη ότι καπνοί, σπινθήρες και ρινίσματα δεν μπορούν να συνυπάρχουν με το επιβατικό κοινό», σχολιάζει και επισημαίνει ότι «η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι οι εργασίες σε ώρες λειτουργίας του δικτύου προβλέπονται στη σύμβαση με τον εργολάβο», ενώ «ο ίδιος φέρεται να την διαψεύδει».

«Η διοίκηση οφείλει να παραιτηθεί και άμεσα να προχωρήσει από τη ΡΑΣ ο ορισμός ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα στον Ηλεκτρικό», τονίζει ο Ν. Παππάς, καλώντας τους «εμπειρογνώμονες να εξετάσουν ευθύνες και της ΣΤΑΣΥ και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *