Γιατί οι επαφές Μητσοτάκη στο Μόναχο ήταν… πρόβα Λευκού Οίκου

Η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου ήταν ομολογουμένως μια ευκαιρία για τον πρωθυπουργό να κάνει υψηλού επιπέδου επαφές παρουσιάζοντας την εικόνα της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και μάλιστα με Αμερικανούς αξιωματούχους.


Δεν είναι τυχαίο ότι στη φετινή σύνθεση συμμετέχουν η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, αλλά και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, με την οποία ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε και σε πάνελ. Ο πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να προβάλλει τις ελληνικές θέσεις, ιδίως από τη στιγμή που η Τουρκία απουσίαζε από ένα τόσο σημαντικό φόρουμ.

Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για λίγα λεπτά με ένα από τα πρόσωπα των ημερών σε παγκόσμιο επίπεδο, τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Οι δυο τους τα είπαν με φόντο τις παγκόσμιες εξελίξεις, αλλά είναι σαφές ότι ο κ. Μητσοτάκης συνομιλεί άνετα με τους βασικούς παίκτες του αμερικανικού κατεστημένου.
Όλες αυτές οι επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορούν να εκληφθούν και ως ένα πρελούδιο για την επικείμενη επίσκεψη του στον Λευκό Οίκο, η οποία, εφόσον το επιτρέψει η πανδημία, αναμένεται να πραγματοποιηθεί προς τον Απρίλιο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *