Γιατί ο Μητσοτάκης τράβηξε κόκκινη γραμμή στην εκλογολογία

Ανήμερα των τρίτων γενεθλίων της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να βάλει τέλος με τρόπο ρητό και κατηγορηματικό στα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.


Σε ένα περιβάλλον που θυμίζει κινούμενη άμμο και ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα, λόγω των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι θα μείνει στο τιμόνι και δεν θα επιτρέψει την αστάθεια που θα επέφερε μια διπλή εκλογική αναμέτρηση, με μια υπηρεσιακή κυβέρνηση επικεφαλής σε μεγάλο μέρος της διαδρομής.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού υπογραμμίζουν στο protothema.gr ότι η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η εξάντληση της τετραετίας και προσθέτουν ότι ο ίδιος ποτέ δεν μετακινήθηκε ουσιωδώς από τη βούλησή του να ολοκληρώσει τη θητεία του στον προγραμματισμένο χρόνο.

 «Έχει μια θεσμική προσέγγιση που λίγοι αντιλαμβάνονται», εξηγεί κορυφαίος υπουργός για την επιμονή του κ. Μητσοτάκη σε σταθερούς εκλογικούς κύκλους. Άλλος συνομιλητής του, παράλληλα, προσθέτει ότι ο ίδιος πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να διαχειριστεί άλλη μια κρίση τον επόμενο χειμώνα, ενώ ο πρωθυπουργός κάνει και τον…λογαριασμό του με την ιστορία και το τι αυτή θα γράψει για μια ταραγμένη περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός ήθελε να κλείσει τη σχετική συζήτηση και για να μην «κατέβουν» τα κυβερνητικά μολύβια το επόμενο διάστημα, όσο και αν ο τελευταίος χρόνος της θητείας μιας κυβέρνησης έχει de facto εκλογικά χαρακτηριστικά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *