Γιατί ο Κατρίνης εκτιμά πως η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε μείωση ΦΠΑ

Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ Μιχάλης Κατρίνης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για «δογματική» αντίληψη στα θέματα της οικονομίας, όπως η μείωση του ΦΠΑ.


Σημείωσε ότι οι τιμές στο καλάθι της νοικοκυράς έχουν αυξηθεί κατά 20% τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ αναμένεται να αυξηθεί και άλλο μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Υπογράμμισε ότι οι περισσότερες χώρες κρατούν τον ΦΠΑ των βασικών τροφίμων στο 4 με 7% ενώ η Ελλάδα το διατηρεί στο 14%, γεγονός που το χρεώνει στην στασιμότητα της κυβέρνησης.

«Μιλάμε για τα βασικά είδη διατροφής. Αυτά που λέμε το καλάθι της νοικοκυράς, τα οποία έχουν αυξηθεί 20% το τελευταίο τρίμηνο. Και ασφαλείς εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άνοδο 10% το επόμενο διάστημα γιατί ακόμα δεν έχουν ενσωματωθεί οι αυξήσεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε την λύση. Έδωσε οδηγία προχθές για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, στα βασικά είδη διατροφής. Ακριβώς για να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα σήμερα που έχει 14% ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής», ανέφερε μιλώντας στο MEGA

«Οι πιο πολλές χώρες έχουν 4 έως 7% και μάλιστα έχουν αιτηθεί να κατέβουν ακόμα περισσότερο οι φόροι στα βασικά είδη διατροφής. Εδώ έχουμε μια κυβέρνηση που με λογική δόγματος δεν δέχεται καμία συζήτηση» πρόσθεσε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *