Γιατί επέλεξε τώρα ο Τσίπρας να ρίξει τη «βόμβα» της εκλογής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση

Η απόφαση του Αλεξη Τσιπρα να εισηγηθεί στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ την εκλογή του προέδρου και των ηγετικών οργάνων του κόμματος από την οργανωμένη βάση του, αιφνιδίασε τους πάντες.


Στόχος του είναι να πετύχει μία επανεκκίνηση του κόμματος και να απευθυνθεί στην ευρύτερη εκλογική βάση και τον κόσμο της «προοδευτικής παράταξης», με τον οποίο οι σχέσεις ατόνησαν μετά τις εκλογές του 2019.

Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη και η δυναμική δημοσκοπική ανάκαμψη του ΚΙΝΑΛ ήταν το καμπανάκι για να επανεξετάσει την όλη πορεία.

Όπως έλεγαν συνεργάτες του ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου, οι πασοκογενείς ψηφοφόροι, ποτέ δεν ένιωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ σαν το σπίτι τους και εάν δουν ότι ο παλιός τους χώρος έχει δυναμικότητα και προοπτική ξανά, τότε θα κάνουν την αντίστροφη πορεία από εκείνη που τους οδήγησε να ψηφίζουν τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπό αυτή την έννοια είναι ίσως και το τελευταίο χαρτί που μπορεί να παίξει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να ανατρέψει την κατάσταση, ειδικά εάν οι εκλογές γίνουν μέσα στο 2022.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *