Για τη «χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών» έκανε λόγο ο Βελόπουλος απαριθμώντας τα «λάθη» της

Για «κυβερνητικά λάθη» στην ενεργειακή και εξωτερική πολιτική που θα έχουν τεράστιες συνέπειες για τους Έλληνες έκανε λόγο από το βήμα της βουλής ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος


Ολόκληρη η ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου

« Δεν έχετε καταλάβει τι μέρες περνά ο πλανήτης όλος και η περιοχή μας. Είναι εξαιρετικά σοβαρές. δυστυχώς το κόμμα που λέγεται Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός δεν μας ακούγατε εδώ και τρία χρόνια που μιλούσαμε και φωνάζαμε. Τρία χρόνια η ΝΔ έκανε την κουφή. Σας μιλούσαμε για τους λιγνίτες, λέγαμε να μην τους κλείσετε γιατί θα ανέβει η τιμή του ρεύματος και δεν θα μπορούν να πληρώσουν οι πολίτες και η ΝΔ μας απαντούσε ότι οι λιγνίτες απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα. Σας λέγαμε να κάνετε εξορύξεις φυσικού αερίου και εσείς απαντούσατε ότι δεν θα προχωρήσετε σε εξορύξεις. Και τώρα και τους λιγνίτες βάλατε μπροστά πάλι και ο υπουργός ο κ. Σκρέκας εν κρυπτώ αποφάσισε να προχωρήσουμε σε εξορύξεις φυσικού αερίου. Και το εντυπωσιακό είναι ότι είστε αυθάδεις. Δεν αναγνωρίζετε ότι κάνατε λάθος και προσπαθείτε να το διορθώσετε. Όταν όμως χρειάζεσαι 3 χρόνια για να σκεφτείς το αυτονόητο είσαι ή ανόητος ή επικίνδυνος.

Κάνατε μια σειρά από λάθη:

-Πιστεύετε στις ανεμογεννήτριες, και η ΖΗΜΕΝΣ ανακοίνωσε μεγάλες απώλειες στον τομέα της αιολικής ενέργειας, γιατί με βάση το τεχνολογικό επίπεδο σήμερα οι ΑΠΕ δεν είναι βιώσιμες!


 -Είστε ενεργειακά αναλφάβητοι λόγω των ανεμογεννητριών. Η Δανία με το 60% παραγωγής ρεύματος από ΑΠΕ έχει από τις υψηλότερες τιμές στην μεγαβατώρα – είναι στα 365 ευρώ. Η Πολωνία με το 50% της παραγωγής από μονάδες άνθρακα έχει την χαμηλότερη τιμή σε όλη την ΕΕ – 155 ευρώ / μεγαβατώρα. Αλλά εσείς προκειμένου να εξυπηρετήσετε τους ολιγάρχες δεν διστάζετε μπροστά σε τίποτα.


-Ο πρωθυπουργός  πριν ένα μήνα έλεγε στον ΑΛΦΑ ότι ο λιγνίτης είναι πανάκριβος και τώρα έδωσε εντολή να επαναλειτουργήσουν. Απόδειξη του λάθους του πρωθυπουργού είναι αυτό που είπε ο επικεφαλής της Πράσινης Συμφωνίας της ΕΕ, Φρανς Τίμερμανς στο BBC: «Η ΕΕ πρέπει να επαναφέρει σε λειτουργία τις εγκαταστάσεις λιγνίτη. Είναι λάθος η μη εξόρυξη»! ΜΑ αυτά τα φωνάζουμε εμείς εδώ και 2,5 χρόνια.

-Από το Μάρτιο του ’20 σας λέγαμε να προαγοράσετε φυσικο αέριο και πετρέλαιο, που τότε είχε 20 δολλάρια/βαρέλι και σήμερα η τιμή του έχει πάει 700 ευρώ  πάνω! αν μας είχατε ακούσει ο Έλληνας θα κέρδιζε 20 εκατ. ευρώ και θα μπορούσαν αυτά τα χρήματα να πάνε στον μεροκαματιάρη, στον μισθωτό που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σήμερα.

-Σήμερα έχει φθάσει η τιμή της Βενζίνης στα 2 ευρώ και ο φόρος κατανάλωσης είναι 0,70 ευρω και ο ΦΠΑ 0,38 ευρώ. Κάντε τώρα: μειώστε το φόρο κατανάλωσης. Είναι ληστρικό το κράτος!

-Χτυπήστε τώρα το λαθρεμπόριο καυσίμων. Θα μπορούσε το κράτος να κερδίζει 2 δις/έτος.


-Σας φωνάζαμε για το ξεπούλημα της ΛΆΡΚΟ. Σήμερα η τιμή του νικελίου έχει αυξηθεί πάνω από 30% μέσα σε ενάμιση μήνα. Και μιλάμε για λεφτά του ελληνικού λαού.

-Αντί να τρέξετε την κατασκευή του EAST MED σκεφτήκατε να την σταματήσετε και να κάνετε εισαγωγή φυσικου αερίου. Και πώς θα πληρώσει ο ΄Ελληνας; Το σκεφτήκατε αυτό;

Το BLOOMBERG σε πρόσφατο άρθρο του αποκάλυψε ότι Κινέζοι αξιωματούχοι έλαβαν εντολή να δημιουργήσουν αποθέματα στους τομείς ενέργειας, εμπορευμάτων και τροφίμων. Από τον Μάρτιο του ΄20 σας λέγαμε να κάνετε τράπεζα σπόρων γιατί έρχεται πείνα. Ούτε αυτό το κάνατε.

Είστε η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών. Το ότι έρχεται πείνα φαίνεται! Αλλά εσείς επιμένετε να κάνετε λάθη. ΤΑ λάθη σας όμως έχουν ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης!

Οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία για την χώρα μας είναι τεράστιες και σας καλώ να ενημερώσετε τους Έλληνες. Κύριε πρωθυπουργέ, ποιόν ρωτήσατε για να στείλετε όπλα στην Ουκρανία; Καταστήσατε με τον τρόπο αυτό την Ρωσία εχθρό μας. Ο πόλεμος δεν σταματά με πόλεμο.

Τα αποτελέσματα της κακής πολιτικής σας θα τα δούμε πολύ σύντομα:

-άνοδος πληθωρισμού λόγω των τιμών της ενέργειας, των πρώτων υλών και των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα. Έχετε διασφαλίσει τη χώρα;

-άνοδος επιτοκίων 2,37% στο δεκαετές στις 4 Μαρτίου 2022! Το αποτέλεσμα είναι ότι θα χρειαστούμε επιπλέον δανεικά 9 δις μέσα στο ’22.

-υψηλός πληθωρισμός με χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης.

-άνοδος τιμής στο φυσικό αέριο. Εσείς λέτε ότι έχουμε αποθέματα. Μα τα αποθέματά μας φθάνουν για 10 – 12 μέρες και έχουμε ελάχιστες δυνατότητες αποθήκευσης. Τα έχετε πει αυτά στον ελληνικό λαό; Τι θα κάνετε όταν τελειώσουν τα αποθέματα;

-αυξημένη εξάρτηση της χώρας από τον ΤΑΡ που διέρχεται από την Τουρκία.

-υψηλές τιμές πετρελαίου, άνοδος τιμής ρεύματος, βενζίνης, πρώτων υλών, αγροεφοδίων, τροφίμων.

Όλα αυτά είναι επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία!

Δεν σκεφτήκατε όλο αυτό το διάστημα ότι είμαστε ορθόδοξοι λαοί. Είμαστε αδέλφια: Ουκρανοί, Ρώσοι, Σέρβοι, Έλληνες. Είμαστε ομόδοξοι λαοί. Αντί να σκοτώνονται ορθόδοξοι με ορθόδοξους, θα μπορούσατε να καλέσετε αντιπροσωπείες τους στην Ελλάδα, και εδώ κάτω από την Ακρόπολη να καθήσουν να συζητήσουν και να τα βρούν. Αντί γι’ αυτό όμως εσείς αποφασίσατε να στείλετε όπλα! Είναι έγκλημα αυτό που κάνατε. Είναι έγκλημα για οποιονδήποτε λαό και για οποιαδήποτε θρησκεία.

Ποιοι είναι υπέρ των κυρώσεων στην Ρωσία; Είναι εκείνοι που επέβαλαν τις μάσκες, τους περιορισμούς, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το πιστοποιητικό. Και τώρα όλες οι χώρες παίρνουν πίσω το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Είναι εκείνοι που χώρισαν τους πολίτες σε εμβολιασμένους και ψεκασμένους, εκείνοι που λένε ότι το κράτος έχει συνέχεια επειδή τελικά αποδέχθηκαν την Συμφωνία των Πρεσπών, εκείνοι που έλεγαν ότι δεν θέλουν τις εξορύξεις. ΤΑ λάθη σας όμως έχουν ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης!

Δείτε τι έκανε το Ισραήλ: Ουδετερότητα και καίρια διαμεσολάβηση του Νάφταλι Μπένετ μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Και με αυτόν τον τρόπο ακύρωσε την υποκρισία του «επιτήδειου ουδέτερου» – της Τουρκίας. Αυτό είναι αποτελεσματική εξωτερική πολιτική. Με ελιγμούς ακυρώνεις τον εν δυνάμει εχθρό σου!

Κύριοι χρειάζεστε να πάρετε μαθήματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος του JERUSALEM INSTITUTE FOR STRATEGY AND SECURITY Εφραίμ Ινμπάρ έγραψε σε άρθρο του: «Το κύριο δίδαγμα από τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι ότι κάθε κράτος θα πρέπει να βασίζεται για την άμυνα του αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις και όχι σε διεθνείς συνθήκες και στο διεθνές δίκαιο. Ο κόσμος έχει αλλάξει». Και για τον Ερντογάν, που θα τον συναντήσει ο πρωθυπουργός μας και το κάνει αυτό χωρίς να έχει ενημερώσει κανένα γιατί παίρνει αποφάσεις μόνος του, λέει ο Ινμπάρ: «Το μόνο που σέβεται ο Ερντογάν είναι η ισχύς. Η επίκληση του διεθνούς δικαίου είναι ανοησία, γιατί υπάρχει διεθνές δίκαιο αλλά δεν υπάρχει διεθνής αστυνομία. Αυτού του είδους οι ηγέτες είναι σαν τις γάτες. Θα προσπαθήσουν ξανά και ξανά. Αν δεν τους σταματήσεις θα συνεχίσουν μέχρι να πετύχουν αυτό που θέλουν». Γάτα λοιπόν ο Ερντογάν, γατάκι ο Μητσοτάκης. Και πηγαίνει ο πρωθυπουργός να συναντήσει τον Ερντογάν το Σαββατοκύριακο και να φάνε γαρίδες. Σου λέει ο άλλος τι θέλει από εσένα και εσύ πάς να φας μαζι του;

Κύριοι κάνατε εχθρό μας τη Ρωσία. Έκανε μια απαράδεκτη δήλωση η Ζαχάρεβα και η χώρα μας έπρεπε να της έχει απαντήσει αυστηρά. Αλλά τι να πείτε; Αφού πήρατε το μέρος κάποιου ο οποίος φιλοξενεί στον τόπο του ελληνική μειονότητα; Η Ζαχάροβα είπε ότι η κυβέρνηση έχει έλλειψη διορατικότητας. Δεν σκέφτεται την επόμενη μέρα των Ελλήνων ομογενών στις Ρωσόφωνες περιοχές της Ουκρανίας. Αυτό είναι απειλή! Και αντί να την επιστρέψετε κάνετε άλλα αντί άλλων. Ξέρετε ότι υπάρχουν 40.000 Έλληνες Βλαχόφωνοι στην Υπερδνειστερία; Η κυβέρνηση το ξέρει; Γιατί υπάρχει φόβος να φτάσει εκεί ο πόλεμος της Ουκρανίας με τη Ρωσία!

Και βλέπουμε τα καραβάνια προσφύγων και κλαίει η ψυχή μας, γιατί βλέπουμε γυναίκες και παιδιά να φεύγουν ενώ οι άνδρες μένουν πίσω για να πολεμήσουν. Δεν είναι οι Ουκρανοί πρόσφυγες σαν τους 30χρονους που έρχονται εδώ με τα κινητά στο χέρι. Αλήθεια πού είναι οι ΜΚΟ σας; Γιατί αδιαφορούν για τους Ουκρανούς πρόσφυγες;

Πρέπει όμως να πάρετε μαθήματα από αυτό που συμβαίνει τώρα:

-Δείτε το ΝΑΤΟ που λέει ότι δεν αναμιγνύεται στην Ουκρανία γιατί δεν είναι μέλος της Συμμαχίας. Σωστό! Ρωτώ όμως: Θα αναμειχθεί το ΝΑΤΟ αν ένα κράτος μέλος του επιτεθεί σε ένα άλλο κράτος μέλος του; Δηλ. αν επιτεθεί η Τουρκία στην Ελλάδα;

-ΗΠΑ και Ρωσία δεν συγκρούστηκαν ποτέ απ’ ευθείας, παρά μόνο σε πολέμους δι’ αντιπροσώπων. Δηλ. δια χρήσιμων ηλιθίων. Και εσείς αντί να είστε οι επιτήδειοι ουδέτεροι γίνατε οι χρήσιμοι ηλίθιοι.

-Ακόμα και η Ουκρανία εν μέσω πολέμου θέτει όρους για τις διαπραγματεύσεις. Μόνο εσείς σύρεστε σε ατελείωτες στημένες διερευνητικές που το μόνο που κάνουν είναι να μας εξευτελίζουν. Σας λέει η Τουρκία ότι θέλει αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, σας λέει ότι θέλει εδάφη μας, σας λέει ότι δεν θέλει να μιλάτε και ο πρωθυπουργός θεωρεί σωστό να πάει και να συνφάγει με τον Ερντογάν! ΤΑ λάθη σας όμως έχουν ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης!

Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα επιταχύνει στην στρατιωτικοποίησή της δίνοντας 100 δις! Μόνο εγώ ανατρίχιασα σε αυτό το άκουσμα; Και εννοείται ότι δεν δίνει τις πολεμικές αποζημιώσεις. Η Γερμανία πάντα κέρδιζε εις βάρος μας. Και η ΕΕ είναι εκτός τόπου και χρόνου γιατί δεν καταλαβαίνει ότι δεν είναι Ευρώπη των κρατών και των λαών αλλά η Ευρώπη των Γερμανών. Δεν καταλαβαίνει ότι όποτε εξοπλίστηκαν οι Γερμανοί είχαμε και έναν παγκόσμιο πόλεμο. Και αντιμετωπίζουν κωμικοτραγικά την Τουρκία. Η Τουρκία κρατά ουδέτερη στάση έναντι της Ρωσίας. Η Ελλάδα στέλνει όπλα για να ενισχύσει την Ουκρανία. Και η Γερμανία βγαίνει και ευχαριστει την Τουρκία!

Αλήθεια πού είναι οι υπουργοί σας, οι υποστηρικτές των Αμερικανών, που φοβόντουσαν ότι επί ΣΥΡΙΖΑ θα γινόμασταν σαν την Βενεζουέλα του Μαδούρο; Γιατί οι ΗΠΑ είναι ήδη σε «μυστικές» διαπραγματεύσεις με το καθεστώς του Μαδούρο! Να δω τον πρωθυπουργό και τον Άδωνι να χειροκροτούν τον Μαδούρο, τον δικτάτορα, και τι στον κόσμο!

Όμως οι πολιτικοί μας χαρακτηρίζονται από απίστευτη ανευθυνότητα. Την ώρα της κρίσης, που κινδυνεύει όλος ο πλανήτης, δεν είναι δυνατόν εκείνοι να πηγαίνουν και να κάνουν διακοπές. Όλοι εξαφανίστηκαν το τριήμερο για διακοπές!

Το μόνο που πέτυχε η κυβέρνησή μέσα σε 2,5 χρόνια είναι ο διχασμός των Ελλήνων σε εμβολιασμένους και ψακασμένους, και τωρα σε ρωσόφιλους και αντι-ρωσόφιλους.

Και έχουμε τον Ερντογάν, που θα πάει να τον δει ο πρωθυπουργός, ο οποίος λέει για την Ελλάδα: «Ο φάκελος Ελλάδα είναι μεγάλος. Υπάρχουν πολλά ζητήματα, από τις έρευνες για το φυσικο αέριο μέχρι το θέμα του Αιγαίου. Η Ελλάδα πρέπει να το καταλάβει αυτό»! Και ρωτώ: ποιος πρωθυπουργός που προασπίζεται την εθνική αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια ενός λαού που μάτωσε για να ελευθερώσει αλύτρωτες πατρίδες πηγαίνει να συναντήσει τον Ερντογάν που έχει πει αυτά τα πράγματα;

Δυστυχώς γίναμε στόχος! Ξέρετε ότι τα Β-52 φέρουν πυρηνικές βόμβες; Ξέρετε ότι υπάρχουν στο Αιγαίο τώρα πυρηνικά όπλα; Μία συμβουλή θα σας δώσω από τον Όμηρο: «το θέμα είναι να ενεργείς πριν πάθεις κακό… αλλιώς ακόμα και ο άμυαλος όταν παθαίνει κάτι βάζει μυαλό».

Εκείνο, δε, που φοβάμαι είναι οι πιθανές εστίες αποσταθεροποίησης στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, η ένταση μεταξύ Αλβανών και Σέρβων στο Κόσσοβο. Ήδη Πρίστινα επιχειρεί να ταυτίσει τη Σερβία με την Ρωσία!

Και ακόμα μια ερώτηση: Ξέρει κανείς από εσάς που υπάρχουν καταφύγια;

Σας φωνάζαμε εδώ και 2,5 χρόνια να συγκροτήσετε πολιτοφυλακή – εθνοφυλακή. Στην Ουκρανία σήμερα αυτοί αμύνονται! Και βέβαια δεν είναι τα τάγματα του Αζόφ!

Τι κάνει ένας πραγματικός ηγέτης; Ένας ηγέτης λοιπόν οφείλει να εργάζεται για την ευδαιμονία και την ευημερία του λαού του. Δεν μπορεί να κυβερνά συνεχώς σε ειδικές συνθήκες, σε μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό οδηγεί την κοινωνία σε αποδιοργάνωση και ψυχολογική πίεση. Πρέπει ο ηγέτης να προνοεί προτού προβεί σε πράξεις.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στις διχαστικές και ανθελληνικές δηλώσεις του κ. Πορτοσάλτε, ο οποίος βγαίνει σε κανάλι και μιλά για «φιλορωσική Βόρεια Ελλάδα»! Αυτό είναι ο ορισμός της ρητορικής μίσους και διχασμού. Και μάλιστα γίνεται μέσω ενός καναλιού που έχει Τούρκο παραγωγό, τουρκικές τηλεοπτικές σειρές και παραγωγές και συνεργάζεται επίσημα με τον Τούρκο «προπαγανδιστή» του ΕΡντογάν!

Εμείς λέμε όχι στο νέο διχασμό σε δυτικόδουλους και ρωσόφιλους. Χρειάζεται ένωση των Ελλήνων, γιατί έρχεται πείνα, ακρίβεια, δύσκολοι καιροί. Δεν μπορεί οι πολιτικοί να κάνουν διακοπές όταν ο Έλληνας δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Εμείς λέμε πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες»

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *