Για «ψευτοεπιδοτήσεις» που αφήνουν αλώβητη την αισχροκέρδεια μίλησε από την Καλαμαριά ο Τσίπρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Περιοδεία στην αγορά της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.


Κατά την περιοδεία είχε την ευκαιρία να συζητήσει με καταστηματάρχες και καταναλωτές την κατάσταση στην αγορά, τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, τις ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα καθώς και τα  μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ικανοί να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτό το εν εξελίξει επικίνδυνο φαινόμενο. Χθες ο κ. Μητσοτάκης έκανε ένα διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για να μιλήσει για μέτρα στήριξης. Είναι μέτρα όμως που δεν πρόκειται να αισθανθεί καν ο πολίτης, ο καταναλωτής. Είπε ότι θέλει να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός. Η αλήθεια είναι ότι εκεί που θέλει να είναι αρεστός, είναι. Σε φοροαπαλλαγές στο μεγάλο πλούτο, σε εκατομμύρια σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς. Εκεί αν θέλει να είναι αρεστός, είναι αρεστός.

Αυτή τη στιγμή βλέπουμε την αισχροκέρδεια, τα ουρανοκατέβατα κέρδη των παραγωγών ενέργειας να παραμένουν άθικτα. Και στην ουσία, δίνονται ψευτοεπιδοτήσεις, ενώ ο μηχανισμός της αισχροκέρδειας παραμένει αλώβητος. Αντί λοιπόν να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, που θα έδινε δυνατότητα 25 ευρώ στο γέμισμα του ρεζερβουάρ σε κάθε καταναλωτή, δίνει 0,20 λεπτά στο λίτρο.

Η χώρα αξίζει μια κυβέρνηση ευθύνης και όχι μια κυβέρνηση της δικαιολογίας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας


πηγή φωτογραφιών & βίντεο GrTimes.gr


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *