Για καθυστερημένα μέτρα κάνει λόγο ο Ανδρουλάκης – Τι λέει για τις 100 πρώτες μέρες στο ΚΙΝΑΛ

«Παίρνουμε μέτρα καθυστερημένα και η ΝΔ δεν έχει κάνει τίποτα τόσους μήνες και έρχεται σήμερα πήρε μέτρα 1,1 δις.» δήλωσε o πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σημειώνοντας πως η ενεργειακή κρίση προϋπήρχε του πολέμου και ο πόλεμος επιδεινώνει τα προβλήματα.
«Είχε λεφτόδεντρο ο πρωθυπουργός πριν ένα χρόνο με την πανδημία που επαίρετο ότι έκανε δημοσιονομική επέκταση 43 δις την τέταρτη παγκοσμίως και μετά από ένα χρόνο χάθηκε;», διερωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης προσθέτοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης τι κάνει; Κατά το δοκούν τη μια ξεραίνεται το λεφτόδεντρο, την άλλη ξανά…»


Για το αν ψηφίσει το κόμμα του τα νέα μέτρα στη Βουλή απάντησε ότι «θα στηρίξουμε οποιαδήποτε μέτρα δίνουν εάν περιθώριο οι πιο αδύναμοι να έχουν μια κάλυψη», ενώ αναφέρθηκε και στις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ οι οποίες περιλαμβάνουν πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής, φορολόγηση υπερκερδών ηλεκτροπαραγωγών, μείωση ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα, αύξηση κατώτατου μισθού και ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Σχολιάζοντας τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι με την Τουρκία δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ουσιαστικό αν δεν υπάρξει ενιαία εθνική και ευρωπαϊκή στρατηγική.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ερωτήθηκε και για τα εσωκομματικά.

«Έχουμε αυτή την Κυριακή Κεντρική Επιτροπή και θα κάνουμε τον απολογισμό μας» είπε για τις πρώτες 100 ημέρες στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Συνεχίζουμε με ενότητα, την πολιτική μας αυτονομία και με την ανανέωση. Υπάρχει προσπάθεια να βγάλουμε νέα στελέχη, αξιόπιστα με γνώση. Για να καταλάβει ο κόσμος ότι το πρόγραμμά μας μπορεί να πραγματοποιηθεί. Μπορούμε ξανά να γίνουμε κυβερνητική δύναμη. Ξεκινάμε την αυτοοργάνωσή μας» επισήμανε.

Για την ανανέωση στα ψηφοδέλτια σημείωσε με νόημα πως «είναι χρήσιμη η εμπειρία αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά». «Θέλουμε να έχουμε ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό ώστε να μπορούμε από την πρώτη εβδομάδα της αναλογικής, να βάλουμε τους δικούς μας όρους. Θα σεβαστούμε τη λαϊκή ετυμηγορία. Ο πρωθυπουργός είπε από το βήμα της Βουλής δεν κοιτάει τις πρώτες εκλογές, αλλά μόνο τις δεύτερες. Εγώ σέβομαι τις εκλογές και θα δώσω μεγάλη μάχη η παράταξη μας να έχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και να είναι κυβερνητική δύναμη με σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα» πρόσθεσε.


Αναφορικά με τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι θα ρυθμιστούν όλα μέχρι το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί όπως είπε τον Μάιο, «ακόμη και τα αρρύθμιστα».
«Δεν έχω την ακριβή εικόνα, ξέρω πάνω κάτω» πόσα είναι, συνέχισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και προσθέτοντας με έμφαση πως «θα πιεστούμε αλλά το θεωρώ σημαντικό. «Δεν θέλω να μπαίνει αυτό το ζήτημα στον δημόσιο διάλογο» κατέληξε.


Δείτε όσα είπε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *