Για επιβεβαίωση της μιλά η Ελληνική Λύση μετά την πρόβλεψη του ΔΝΤ για τον πληθωρισμό

«Οι δηλώσεις της διευθύνουσας συμβούλου του ΔΝΤ κ. Γκεοργκίεβα, στο περιθώριο της συνάντησης των ΥΠΟΙΚ και διοικητών κεντρικών τραπεζών των G7, επιβεβαιώνει τις προβλέψεις της Ελληνικής Λύσης για την διάρκεια και την ένταση  των πληθωριστικών πιέσεων» τονίζει η Ελληνική Λύση.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι απολύτως εκτεθειμένη, διότι επέμενε στην «πρόβλεψη» της για πληθωρισμό 0,8% στον προϋπολογισμό που κατέθεσε για το 2022, παρά τις τεκμηριωμένες ενστάσεις που καταθέσαμε» σημειώνει σε ανακοίνωση.

«Η Ελληνική Λύση είχε έγκαιρα προβλέψει, πολύ πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού, τόσο την ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού, όσο και την διάρκεια του, μιλώντας ξεκάθαρα για στασιμοπληθωρισμό. Από το 2020 θεωρούσαμε ότι τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και την παραγωγή θα οδηγήσουν σε εκτίναξη των τιμών των βασικών αγαθών και του κόστους ενέργειας. Η Ν.Δ. αγνόησε τις προειδοποιήσεις μας, καγχάζοντας και μιλώντας για «απογείωση» της οικονομίας» συμπληρώνει η ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση αντί να φροντίσει για την θωράκιση της ελληνικής οικονομίας, λειτούργησε με όρους «πολιτικάντικης επικοινωνίας», για να εξασφαλίσει όχι την εθνική, αλλά την κομματική της επιβίωση» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *