Για ενδεχόμενη μείωση φόρων που θα φτάσει στον πολίτη μιλά ο Οικονόμου

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως «η Κυβέρνηση έχει σταθερή πολιτική ενίσχυσης των εισοδημάτων».


«Από το 2019 όλοι μας πληρώνουμε λιγότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, έχει αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα, πάμε σε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως με τα μέτρα στήριξης «δεν θα μηδενίσουμε αυτό το πρωτοφανές πράγμα που συμβαίνει για όλους μας, αλλά θα περιορίσουμε το αποτύπωμα του, μέσω των μέτρων επιδότησης των λογαριασμών ενέργειας των νοικοκυριών».

«Είμαστε μέσα σε κρίση και αυτή είναι δύσκολη για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Δεν μπορούμε να πούμε ψέματα. Δεν υπάρχει πολιτική που μπορεί να μηδενίσει το αποτύπωμα αυτών των αυξήσεων, όμως δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Συνολικά τα μέτρα στήριξης είναι 1,5 δις ευρώ, δεν είναι αμελητέο ποσό», συμπλήρωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης πως δεν υπήρξε σωστή πρόβλεψη από την Κυβέρνηση, ο κ. Οικονόμου είπε πως «για την πρόβλεψη ούτε η ΕΚΤ ούτε η ΕΕ ούτε άλλες Κυβερνήσεις είχαν κάνει εκτιμήσεις για το βάθος της κρίσης και την έκρηξη των ανατιμήσεων», λέγοντας πάντως πως «δεν έχουμε εξαντλήσει την εργαλειοθήκη των παρεμβάσεων, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα».

Σε ότι αφορά τα νέα μέτρα, απάντησε πως «σταθμίζονται τα δεδομένα και τα στοιχεία, ώστε οι παρεμβάσεις να έχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει πως πχ. μια μείωση φορολογικών συντελεστών θα περάσει απευθείας στον πολίτη και να μην έρθει το Κράτος μετά από λίγο καιρό να στα πάρει πίσω μαζεμένα. Μετράμε τι μπορούμε να κάνουμε και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις».


Σε ότι αφορά την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Οικονόμου είπε πως από την 1η Μαΐου θα ισχύσει η νέα αύξηση. Δεν είναι αυτοματοποιημένες αυτές οι διαδικασίες. Αυτές απαιτούν χρόνο για να ωριμάσουν, δεν μπορεί να γίνουν νωρίτερα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *