Γεραπετρίτης για ΣΥΡΙΖΑ: «Περιφρόνηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας»

Υπάρχουν κοινοβουλευτικοί θεσμοί και πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού, είπε για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από τη Βουλή.


Ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ στηλίτευσε την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες λέγοντας «τρεις μέρες πριν είχαμε ψηφοφορία σε ψήφο δυσπιστίας. Είναι αδιανόητο τρεις ημέρες μετά να έρχεται και να αμφισβητεί την κοινοβουλευτική νομιμότητα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι πρακτικά θα απέχει από τις ψηφοφορίες της βουλής».

«Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια περιφρόνηση της ίδιας της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για μια υπονομευτική κίνηση του κοινοβουλευτισμού. «Οι θεσμοί δεν είναι ένα θεατρικό παιχνίδι αλλά είναι μία συνθήκη επιβίωσης της Δημοκρατίας» πρόσθεεσε.

Εκλογές

Σε ερώτηση σχετική με την ημερομηνία των εκλογών είπε «Οι εκλογές θα γίνουν Απρίλιο ή Μάιο… Θέλω να σας πω ότι ανεξαρτήτως του χρονισμού, το πιο κρίσιμο απ’ όλα είναι να προκύψει μια κυβέρνηση ισχυρή… Για μας η πρώτη Κυριακή είναι πάρα πολύ σημαντική. Σε κάθε περίπτωση για να αποκτήσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα έχουμε δεύτερες εκλογές».


Κόμμα Κασιδιάρη


Όσο για το τι θα κάνει η κυβέρνηση σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι θα πρέπει να διαφυλαχτεί η δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος. «Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα έχει στους κόλπους της άτομα που την επιβουλεύονται». Όπως είπε ακόμα «Εκείνοι που έχουν καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση δεν μπορούν να ηγούνται πολιτικού κόμματος» και συνέχισε: «Θα πρέπει οι δημοκρατικές δυνάμεις να συνταχθούν απέναντι στις εγκληματικές οργανώσεις». Διευκρίνισε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα έρθει στη Βουλή η τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *