Γεωργιάδης: «Η ψηφιακή κάρτα εργασίας θα μπει παντού – Αμείλικτοι με μαύρη εργασία και εκμετάλλευση εργαζομένων»

 

«Είναι μεγάλη τιμή η θέση που μου ανέθεσε ο πρωθυπουργός και αισθάνομαι δέος διότι από τις αποφάσεις που θα πάρουμε ή δεν θα πάρουμε θα εξαρτηθούν οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας, στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση και στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά στον ΣΚΑΪ.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην εκλογική νίκη της ΝΔ είπε «μας ενδιαφέρει τα επόμενα τέσσερα χρόνια να αξιοποιήσουμε τη συγκλονιστική ευκαιρία που μας έδωσε ο λαός και θα κάνουμε τα πάντα να μην χαθεί η ευκαιρία» και υπογράμμισε πως αποτελεί ταυτόχρονα και «συγκλονιστική ευθύνη».

Ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας σημαίνει πολύ καλύτερα εισοδήματα για όλους τους εργαζόμενους» και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ξεκινάει με πρόγραμμα και όραμα.

Στόχοι της επόμενης τετραετίας, ο ίδιος είπε, είναι «η μείωση της ανεργίας, αύξηση μισθών και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προκειμένου και οι επιχειρήσεις να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους».

Μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι θα επανεξεταστούν οι διατάξεις των οφειλετών του ΕΦΚΑ που είναι κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες και τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί λύση που θα τους επιτρέπει να πάρουν σύνταξη.


Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έανε αναφορά και στην ψηφιακή κάρτα εργασίας, ενώ τόνισε ότι το υπουργείο και η Κυβέρνηση θα είναι αμείλικτοι σε θέματα εκμετάλλευσης εργαζομένων και μαύρης εργασίας.


Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα δουλέψει για να βρεθεί δίκαιη λύση για τους υποψήφιους συνταξιούχους με χρέη.

«Στόχος η ψηφιακή κάρτα εργασίας να μπει παντού. Θα είμαστε αμείλικτοι με τη μαύρη εργασία και την εκμετάλλευση των εργαζομένων».

Μάλιστα τόνισε ότι ήδη έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας κατά 20%.

Ο Γεωργιάδης ανέφερε επίσης ότι ήρθε η στιγμή οι εργαζόμενοι να γευθούν το μερίδιο της επιτυχίας του έργου της κυβέρνησης: «Έχει έρθει η ώρα να απολαύσουν οι Έλληνες εργαζόμενοι το μερίδιο της συλλογικής μας επιτυχίας που τους αναλογεί».


Ο υπουργός ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το θέμα των συνταξιούχων που θέλουν να δουλέψουν και στους οποίους γίνεται τώρα παρακράτηση 30% της σύνταξής τους και επισήμανε «Τις λεπτομέρειες εισφορας θα τις δούμε.Η σύνταξη θα καταβάλεται κανονικά ολόκληρη».

Επίσης έσταξε μέλι για τον προκάτοχό του, Κωστή Χατζηδάκη και τόνισε ότι έκανε τεράστιο έργο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Γεωργιάδης: «Η ψηφιακή κάρτα εργασίας θα μπει παντού – Αμείλικτοι με μαύρη εργασία και εκμετάλλευση εργαζομένων»”