Γεωργιάδης για την επιστροφή του στο υπουργείο Υγείας: Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό – Συγκλονιστική στιγμή και μεγάλη ευθύνη – Δεν φοβάμαι τις δυσκολίες

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα, αλλά και πρόσωπα κλειδιά στον μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης, που αποφάσισε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ο μέχρι σήμερα υπουργός Εργασίας, που κατόρθωσε να κάνει σπουδαίο έργο στο υπουργείο του με μεγάλα και σημαντικά νομοσχέδια καλείται να αναλάβει το υπουργείο Υγείας, το οποίο γνωρίζει καλά, καθώς είχε περάσει από το πόστο στο παρελθόν.

Στις πρώτες του δηλώσεις στο δελτίο του Alpha, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι είναι έτοιμος για την επιστροφή του, παραδέχτηκε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο υπουργείο, αλλά επεσήμανε έχει σχέδιο για τις επόμενες ημέρες και σίγουρος ότι στο τέλος της ημέρας θα τα καταφέρει.

«Αισθάνομαι τιμή και μεγάλη ευθύνη να μου αναθέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το υπουργείο Υγείας. Ξέρω ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά υπουργεία της κυβέρνησής του και το ότι με επιλέγει, έχοντας ζήσει την παλιότερη θητεία μου στο υπουργείο, με γεμίζει ευθύνη» είπε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης και επεσήμανε ότι: «οι υπουργοί δεν επιλέγουν τα υπουργεία. Κάθε υπουργείο ειναι σημαντικό.  Δεν έχω φοβηθεί ποτέ τις δύσκολες αποστολές. Θα τα καταφέρουμε. Δεν ειναι εύκολη δουλειά. Μην περιμενει κανεις θαύματα, αλλά ξέρουμε τι έχουμε να κάνουμε, έχουμε σχέδιο».

Και συνέχισε: «Αισθανομαι συγκλονιστική τιμή και πολύ μεγάλη ευθύνη για την απόφαση του Πρωθυπουργού να μου αναθέσει το υπουργείο Υγείας, γνωρίζοντας ότι το υπουργειο Υγειας είναι το κεντρικό της νέας θητείας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός με επιλέγει έχοντας ο ίδιος ζήσει την προηγούμενη θητεία μου. Το ότι αποφάσισε να με καλέσει στο γραφείο του και να αναλάβω αυτό το νέο πόστο που αφορά στη ζωή όλων των συνανθρώπων μας μου δημιουργεί τεράστιο αίσθημα ευθυνης.


Ειναι δύσκολη θέση αλλα εχω εμπιστοσύνη στη βοήθεια που θα μου δωσει ο Πρωθυπουργός και τα καλά στελέχη που έχει το υπουργείο υγείας».


Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε και για τους στόχους της επόμενης μέρασ.

«Πάμε να κάνουμε σοβαρες μεταρρυθμίσεις. Στο ΕΣΥ ξέρουμε όλοι ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια συζητάμε για μεταρρυθμίσεις που δεν έχουμε κάνει. Ηρθε η ώρα να γίνουν».

Στην ερώτηση για τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει, καθώς πρόκειται για μια θέση «ηλεκτρική καρέκλα», ο -μελλοντικός- υπουργός Υγείας τόνισε: «Δεν φοβάμαι. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τόσο στις δικές μου όσο και των ανθρώπων του υπουργείου και είναι σίγουρο ότι θα δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε και στην επίθεση που του έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης, κατηγορώντας τον ότι θέλει να φέρει στην Ελλάδα 500.000 Πακιστανούς.


«Τα αιτήματα που εχουν κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας από διάφορους κλάδους για… εισαγωγή εργατών πλησιάζουν τις 400.000. Δεν θα γίνουν όλα δεκτά Μιλάμε με Γεωργία Μολδαβία και Ινδία με συμφωνία για 15.000 εργάτες από κάθε χώρα. Θα ακολουθήσουν συμφωνίες με Φιλιππίνες, Αρμενία και Βιετνάμ. Το Πακιστάν δεν είναι μέσα στις χώρες από τις οποίες θα έρθουν εργάτες».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *