Γεωργιάδης: «Αναβαθμίζουμε το ΕΣΥ, κάνουμε έργα ανακαίνισης και από τα 125 νοσοκομεία, τα 90 αναβαθμίζονται με μισό δισεκατομμύριο ευρώ – Το πρόστιμο στην Άννα Ασημακοπούλου παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας»

Για το τεράστιο έργο της αναβάθμισης του ΕΣΥ, αλλά και την υπόθεση με τα πρόστιμα σε Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και υπουργείο εσωτερικών έκανε αναφορά σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Talk Radio 98,9,και τον Τάκη Χατζή.


«Το πρόστιμο που επέβαλλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην Άννα Ασημακοπούλου  παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και τόνισε πως ο ίδιος θα προσέφευγε στη δικαιοσύνη.

Διευκρίνισε πως η παράβαση έγκειται στο ότι η κ. Ασημακοπούλου έκανε χρήση των email σε προεκλογική περίοδο. Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως το θέμα πήρε διάσταση επειδή είχε πολιτικοποιηθεί.

Αναφέρθηκε σε αναρτήσεις του όπου δέχεται δεκάδες ενημερωτικά μηνύματα από υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους δεν έχει δώσει άδεια. Τέλος υποστήριξε πάντως πως θα πρέπει η Ευρώπη να ξαναδεί τον τρόπο της πολιτικής επικοινωνίας.

Για την κατάσταση στο ΕΣΥ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η κυβέρνηση υλοποιεί πρόγραμμα αναβάθμισης των υποδομών και του τεχνολογικού εξοπλισμού με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Για το υγειονομικό προσωπικό υποστήριξε πως σήμερα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη αφού υπηρετούν στο σύστημα 20.000 περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτές.


«Αναβαθμίζουμε το ΕΣΥ, κάνουμε έργα ανακαίνισης και σήμερα  από τα 125 νοσοκομεία, τα 90 αναβαθμίζονται με μισό δισεκατομμύριο ευρώ για υποδομές και τεχνολογικό εξοπλισμό» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.


Ο υπουργός Υγείας έφερε ως παράδειγμα τα έργα στο νοσοκομείο «Μεταξά» για το οποίο είπε πως πλέον οι θάλαμοι θα έχουν 5 από 8  κλίνες και με τουαλέτα, που δεν υπήρχε. Έργα γίνονται και στο Λαϊκό και σε άλλα νοσοκομεία, όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ

Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως ακούει συνεχεία από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το σύστημα καταρρέει «μέχρι στιγμής σε 30 νοσοκομεία που έχω επισκεφτεί κανένα δεν λέει ότι έχει λιγότερο προσωπικό από εκείνο που είχε το 2019» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης. Επανέλαβε πως το σύστημα έχει υποστηριχτεί με επιπλέον  20.000 εργαζόμενους μόνιμους και επικουρικούς.

Για τις διαγνωστικές εξετάσεις, ο υπουργός Υγείας είπε πως  υπάρχει πλατφόρμα που δίνει ραντεβού σε 2 μέρες, ενώ τόνισε πως άμεσα θα ανακοινωθεί και το σχέδιο του υπουργείου για να μειωθούν οι αναμονές στα επείγοντα των νοσοκομείων, με τη χρήση νέων τεχνολογιών και τεχνητής νοημοσύνης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *