Γ. Οικονόμου: Υπερδιπλάσιοι τροχονόμοι στο δρόμο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα

Στους δρόμους βρίσκονται κατά τις ώρες αιχμής και σε καθημερινή βάση, υπερδιπλάσιοι τροχονόμοι σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.


«Στην Τροχαία, όπου είχαμε πολύ ελλειμματική αστυνόμευση το προηγούμενο διάστημα για διάφορους λόγους, με βάση τη δουλειά και την προεργασία που έγινε το προηγούμενο διάστημα, με την οποία ενισχύθηκε η Τροχαία, κάθε μέρα δεν θα είναι λιγότεροι, στις ώρες αιχμής, από 95 τροχονόμοι στο δρόμο, υπερδιπλάσιοι από αυτό που ήταν συνηθισμένο το προηγούμενο διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Όπως επισήμανε ο κ. Οικονόμου, «αναδιοργανώνοντας το μοντέλο της Αστυνομίας πολύ σύντομα -μέσα σε αυτό το χρόνο- θα έχουμε ορατά αποτελέσματα στην καλύτερη εμφανή αστυνόμευση παντού, τα οποία θα συμπληρωθούν στο διηνεκές και με τις παρεμβάσεις μας για ενίσχυση με τεχνολογικές εφαρμογές».

Για τον τραυματισμό της 16χρονης το Σάββατο 28/10 στο Νέο Ηράκλειο ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν σφοδρές επιθέσεις από “μπαχαλάκηδες” και αντιεξουσιαστές, με πέτρες, με καδρόνια, με μπουκάλια -σε δύο φάσεις επίθεσης- και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αυτών υπήρχε ο τραυματισμός της 16χρονης».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, παράλληλα, τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι «συμμορία ή παρέα», αλλά δρα συντεταγμένα και οργανωμένα στη βάση τήρησης του Συντάγματος και των νόμων της Ελληνικής Πολιτείας.


«Δεν πρέπει όμως να απομονώσουμε το γεγονός ότι πριν από αυτό το περιστατικό, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του κοριτσιού -ευχόμαστε πρώτα από όλα να είναι καλά στην υγεία του- χωρίς να φαίνεται ότι είχε εμπλοκή η Αστυνομία σε αυτό μέχρι στιγμής, είχε προηγηθεί σκληρή επίθεση στην Αστυνομία, επίθεση σε μαγαζιά της περιοχής και μπαίνει ένα ζήτημα εδώ, το οποίο οφείλουμε να το θέσουμε για να μην ξεχάσουμε και τα βασικά: Η Αστυνομία οφείλει να λειτουργεί μέσα στα πλαίσια που επιβάλλει η Δημοκρατία και ο Νόμος. Η Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού της. Το λέω αυτό για ορισμένους από την άλλη πλευρά, αγανακτισμένους, που βγαίνουν κάθε τρεις και λίγο και λένε “που είναι η Αστυνομία”».


«Η Αστυνομία οφείλει να δρα οργανωμένα με βάση την εκπαίδευσή της, τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα, τους Νόμους γιατί δεν έχει σημασία μόνο ο σκοπός και το αποτέλεσμα αλλά και πώς το κάνεις. Η Αστυνομία όμως δεν μπορεί να μένει αδρανής όταν σε γειτονιές διάφοροι, είτε τάγματα εφόδου χουλιγκάνων, αντιεξουσιαστών, ακροδεξιών, θεωρούν ότι πρέπει να επιβάλλουν τους νόμους των συμμοριών ή αυτά που έχουν στο μυαλό τους ενάντια των νόμων της Δημοκρατίας, όταν “μπαχαλάκηδες” διασαλεύουν την κοινωνική γαλήνη, όταν σπάνε μαγαζιά, όταν καταστρέφουν αυτοκίνητα, όταν καταστρέφουν περιουσίες. Η Αστυνομία δεν μπορεί να παρακολουθεί. Δεν μπορεί να μένει αφανής. Δεν μπορεί να κάθεται και να την πετροβολούν χωρίς να παρεμβαίνει. Οφείλει με τον τρόπο που προστατεύει την ανθρώπινη ζωή να κάνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *