Γ. Οικονόμου για νεανική παραβατικότητα: Ενισχύουμε την αστυνόμευση

Φροντίζουμε η αστυνόμευση να είναι πιο έντονη, πιο εμφανής και πιο ουσιαστική τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νάντιας Γιαννακοπούλου με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων στη χώρα μας. 


Έχουμε δει ότι επιχειρησιακά αποδίδει (η ένταση της αστυνόμευσης) και χρειάζεται να την εντατικοποιήσουμε περισσότερο, είπε ο κ. Οικονόμου. Κληθείς από την κα Γιαννακοπούλου να μιλήσει για το σχέδιο της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το «πολυπαραγοντικό» φαινόμενο της νεανικής παραβατικότητας, ο κ. Οικονόμου είπε ότι έχει ήδη συσταθεί μία άτυπη διυπουργική ομάδα εργασίας, η οποία θα πάρει πιο επίσημα χαρακτηριστικά, με σκοπό τη δημιουργία ενός ολιστικού σχεδίου δράσης και αντιμετώπισης του φαινόμενου της βίας και της παραβατικότητας των ανηλίκων: «Δουλεύουμε με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς και πιστεύω ότι πολύ σύντομα, θα είμαστε σε θέση να δώσουμε τα πρώτα δείγματα γραφής, για ένα σχέδιο δράσης με συνεργασία, αλήθεια, ειλικρίνεια και κυρίως επικοινωνία με τα παιδιά αυτά, για να ανασχέσουμε και να περιορίσουμε το φαινόμενο, και να σώσουμε χαρακτήρες, ζωές και ανθρώπους.

Από την πλευρά της, η κα Γιαννακοπούλου συντάχθηκε με την ανάγκη πρόληψης του φαινομένου και εξέφρασε την ανησυχία της για την αύξηση της νεανικής παραβατικότητας που οδήγησε σε πάνω από 1.300 συλλήψεις τον μήνα Σεπτέμβριο του 2023. Επίσης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο, να υπάρχουν και άλλα περιστατικά που δεν καταγγέλλονται, διότι οι οικογένειες αισθάνονται ότι δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους.-

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *