Γ. Οικονόμου: 4.700 γυναίκες διαγνώστηκαν έγκαιρα μέσω του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά»

Στη σημασία της προληπτικής ιατρικής, αλλά και στα νέα προγράμματα που δρομολογούνται το επόμενο διάστημα αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.


«4.700 γυναίκες διαγνώστηκαν έγκαιρα με καρκίνο του μαστού μέσω του προγράμματος πρόληψης “Φώφη Γεννηματά“» επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου.

«Με σχέδιο δρομολογούνται άλλα τέσσερα προγράμματα το προσεχές διάστημα. Η προληπτική ιατρική σώζει ζωές», αναφέρει.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αφορά συνολικά 1,3 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών και περιλαμβάνει δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία, υπερηχογράφημα και κλινική εξέταση από γιατρό.

Η ανάρτηση του κ. Οικονόμου:


Παράλληλα, σήμερα στο πλαίσιο δράσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης του υπουργείου Υγείας ψηφίζεται πρόγραμμα δωρεάν προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας για όλα τα παιδιά της χώρας ηλικίας 6 έως 12 ετών.


Το πρόγραμμα αφορά 660.000 παιδιά και το κόστος καλύπτεται πλήρως από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επιπλέον, το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή:

  • Το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που αφορά 2,5 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 21-65 ετών και προβλέπει τεστ παπ, HPV DNA test, κολονοσκόπηση, βιοψία.
  • Το πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου παχέος εντέρου που αφορά 3,8 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες 50-70 ετών.
  • Το πρόγραμμα για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων που αφορά 5,5 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες ηλικίας, 30-70 ετών. Περιλαμβάνει εξετάσεις αίματος για λιπιδαιμικό προφίλ και μεταβολικό σύνδρομο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 σκέψεις για “Γ. Οικονόμου: 4.700 γυναίκες διαγνώστηκαν έγκαιρα μέσω του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά»”