Γ. Γεραπετρίτης για Ροδόπη: Σοβαρότατος εθνικός κίνδυνος εάν ένας βουλευτής δεν αναγνωρίζει την Συνθήκη της Λωζάνης

«Στο μεσοπρόθεσμο ύψους 6,3 δισ. ευρώ περιλαμβάνεται η πλειονότητα των μέτρων της ΝΔ, το οποίο έχει κατατεθεί στην ΕΕ και έχει εγκριθεί» σημείωσε ο πρώην υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ.


Ο κ. Γεραπετρίτης διευκρίνισε ότι υπάρχει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος 2,9 δισ. ευρώ που περιγράφεται μέσα στο μεσοπρόθεσμο και ο οποίος δημιουργείται από το πλεόνασμα. «Ο δημοσιονομικός χώρος είναι 0,7% του ΑΕΠ και από εκεί χρηματοδοτούνται όλα όσα δεν έχουν ποσοτικοποιηθεί», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τη μουσουλμανική μειονότητα, ο πρώην υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να είναι σεβαστή από όλους και ιδιαίτερα από όλους τους Έλληνες βουλευτές.

Αναφερόμενος στους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε: «Πρέπει ξεκάθαρα να δηλώσουν ότι υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική», προσθέτοντας πως εάν ένας Έλληνας βουλευτής δεν αναγνωρίζει τη Συνθήκη της Λωζάνης, αυτό αποτελεί «σοβαρότατο εθνικό κίνδυνο».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *