«Εθνική μειοδοσία εκχώρησης ορυκτού πλούτου» χαρακτηρίζει την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ η Ελληνική Λύση

«Την ώρα που η τιμή νικελίου και κοβαλτίου καταγράφουν ιστορικά υψηλά, η κυβέρνηση εμμένει στην απόφαση της να εκποιήσει την ΛΑΡΚΟ» τονίζει σε ανακοίνωση της η Ελληνική Λύση.


«Το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο καταγράφουν επίσης τις υψηλότερες τιμές των τελευταίων δεκαετιών, η κυβέρνηση όμως επιμένει ότι η εξόρυξη των ελληνικών υδρογονανθράκων και του πετρελαίου είναι «ασύμφορη». Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος αυξάνεται γεωμετρικά, όμως η κυβέρνηση επιμένει να μην εκμεταλλεύεται τα τεράστια αποθέματα λιγνίτη που θα μπορούσαν να δώσουν στην πατρίδα μας την ενεργειακή αυτονομία, αλλά και να εισφέρουν μεγάλα ποσά στα δημόσια ταμεία. Παράλληλα, ιδιωτικοποίησε την ΔΕΗ, εξασφαλίζοντας στους νέους μετόχους υπερκέρδη προκαλώντας την καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων» συνεχίζει η ανακοίνωση του κόμματος.

«Η κυβέρνηση επιμένει να ανέχεται την τουρκική μεθόδευση που οδήγησε στην εγκατάλειψη του East Med, την ώρα που «πρωτοστατεί» στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Μα η κατασκευή του East Med ισοδυναμεί με την μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη «κύρωση» κατά της Ρωσίας, καθώς βοηθά δραστικά στην απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο» σημειώνει η ανακοίνωση, καταλήγοντας πως «για όλες αυτές τις «ανεξήγητες» ενέργειες που κινούνται στα όρια της εθνικής μειοδοσίας, οι υπεύθυνοι σύντομα θα κληθούν να δώσουν «εξηγήσεις».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *