Έρχεται κυβερνητική παρέμβαση για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια-«φωτιά» – Σύσκεψη του υπουργείου Ναυτιλίας τις επόμενες μέρες

Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για το αυξημένο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.


Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα, καθώς ενώ οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει, το κόστος των εισιτηρίων παραμένει στα ύψη, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα τέτοιο ζήτημα όπως αυτό -που είναι πολύ σημαντικό- στην τύχη του, με άμεσες παρεμβάσεις είτε σαν αυτές που έγιναν στην ενέργεια και καλύφθηκαν οι αυξήσεις, είτε στην ακρίβεια τροφίμων».

«Ναι, το παρακολουθούμε το ζήτημα αυτό και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης.

Σκέρτσος: «Να δοθούν εξηγήσεις από την ακτοπλοϊκή αγορά για τις αυξήσεις»

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, με τη συμμετοχή του υπουργείου Ναυτιλίας και των εκπροσώπων της ναυτιλίας, η οποία θα έχει ως αντικείμενο τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και στόχο «να εξετάσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τις ακτοπλοϊκές τιμές και τα εισιτήρια», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «προφανώς, εκεί βλέπουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που καταγράφονται κάποιες σημαντικές αυξήσεις. Εδώ πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν ότι οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει. Πρέπει να δοθούν κάποιες εξηγήσεις από την ακτοπλοϊκή αγορά, γιατί υπάρχουν αυξήσεις».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *