Επιβεβαιώνει τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν ο Τσελίκ και προκαλεί! «Να συζητηθεί αποστρατικοποίηση και Γαλάζια Πατρίδα»

Επιβεβαιώθηκε από την τουρκική πλευρά η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ερντογάν την Κυριακή 13 Μαρτίου, στην Κωνσταντινούπολη.


Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP Ομέρ Τσελίκ αναφέρθηκε στη συνάντηση των δύο ηγετών, η οποία θα περιλαμβάνει μια σειρά ζητημάτων.

 «Ο φάκελος Ελλάδα είναι μεγάλος», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, εννοώντας τις διεκδικήσεις της Τουρκίας.

«Υπάρχουν πολλά ζητήματα, ειδικά από τις έρευνες για το φυσικό μέχρι το θέμα του Αιγαίου. Η Ελλάδα πρέπει να το καταλάβει αυτό. Είμαστε γείτονες και μπορούμε να λύσουμε αυτές τις διαφορές. Θα συζητηθούν όλα τα θέματα, από το θέμα της υφαλοκρηπίδας μέχρι τον εξοπλισμό των νησιών της» είπε

 «Τρυπάει βάρκες μεταναστών/προσφύγων από τη Συρία, από την Ανατολική Μεσόγειο, τους υποβάλει σε βασανιστήρια. Κι αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια του κόσμου. Πρέπει να σταματήσει να θέτει υπό αμφισβήτηση τα δικαιώματα της Τουρκίας στη Γαλάζια Πατρίδα. Φυσικά υπάρχει το ζήτημα της ΤΔΒΚ και το άνοιγμα των Βαρωσίων. Η Ελλάδα και Ε/Κ πλευρά συνεχίζουν την απέλπιδα εκστρατεία. Η  ΤΔΒΚ είναι κυρίαρχο κράτος και πρέπει να επιδεικνύουν σεβασμό. Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν στη βάση των δύο κρατών» είπε προκλητικά.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Επιβεβαιώνει τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν ο Τσελίκ και προκαλεί! «Να συζητηθεί αποστρατικοποίηση και Γαλάζια Πατρίδα»”