Επίσκεψη του Γραμματέα Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ Φίλιππου Φόρτωμα σε Γερμανία και Βέλγιο: «Η στήριξη στη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές είναι πιο επιτακτική από ποτέ»

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ο Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς, βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας, πραγματοποίησε επισκέψεις στη Στουτγκάρδη, το Ντίσελντορφ και τις Βρυξέλλες, όπου μετέφερε το μήνυμα του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για πολιτική σταθερότητα.


Ο Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς συναντήθηκε με κομματικά στελέχη στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και με στελέχη της ΝΟΔΕ Στουτγάρδης, όπου τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης δυνάμεων για την επιτυχή πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη, συνθήκη που διασφαλίζει η σημερινή Κυβέρνηση με συνεχείς πράξεις και πρωτοβουλίες από την πρώτη ημέρα της θητείας της.

Ο κ. Φόρτωμας είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU/CSU του Κοινοβουλίου της Βάδης- Βυρτεμβέργης, Manuel Hagel. Εστίασαν στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής και στη σημασία μιας ισχυρής Ευρώπης, όπου το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα έχει μια πλατιά παρουσία και θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, τη διατήρηση της συνοχής και της συνεργατικότητας των κρατών μελών.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με ελληνικής καταγωγής υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στο κρατίδιο, από τους οποίους ζήτησε συνεχή επικοινωνία και μετά τις ευρωεκλογές, με σκοπό την σταθερή συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που απασχολούν τους ομογενείς της περιοχής.

Ο κ. Φόρτωμας παρέστη στις εκδηλώσεις ομογενειακών ποντιακών συλλόγων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων που πραγματοποιήθηκαν στη Στουτγάρδη και το Ντίσελντορφ, ενώ κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, παρέστη μαζί με τον βουλευτή Ανατολικής Αττικής Στέλιο Πέτσα στους εορτασμούς της «Ελληνικής Ημέρας» στο Πάρκο D’ Enghien. Συναντήθηκε επίσης με τον Μητροπολίτη Βελγίου κ.κ. Αθηναγόρα και επισκέφθηκε το Κεστεκίδειο Σχολείο Βρυξελλών.


Οι κ.κ. Φόρτωμας και Πέτσας μίλησαν σε εκδήλωση της  ΝΟΔΕ Βελγίου, όπου υπογράμμισαν την ανάγκη συσπείρωσης και συμμετοχής στις ευρωεκλογές. Υπογράμμισαν το συνεπή ευρωπαϊκό λόγο  της Νέας Δημοκρατίας από την ημέρα της ίδρυσής της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή πριν από 50 χρόνια έως και σήμερα. Αναφέρθηκαν, επίσης, στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ελληνικές οργανώσεις στη σύνδεση των αποδήμων με την Ελλάδα.


Μετά το τέλος της περιοδείας σε Γερμανία και Βέλγιο  ο Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας,  προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα, όλα τα μέλη των ελληνικών κοινοτήτων, με τη δυνατότητα που τους δίνεται μέσω της επιστολικής ψήφου, θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο και στην επίτευξη των εθνικών στόχων μας για δυνατή εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεματοφύλακας των αρχών και αξιών της Νέας Δημοκρατίας, της Παράταξης που εδώ και 50 χρόνια στέκεται αποφασιστικά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας με το βλέμμα στραμμένο αποκλειστικά στην Ευρώπη της Δημοκρατίας και η Κυβέρνησή μας, είναι περήφανοι για τους συμπατριώτες μας που, αν και βρίσκονται μακριά από την Πατρίδα, την κουβαλάνε μέσα τους κάθε στιγμή. Η στήριξη στη Νέα Δημοκρατία είναι αναγκαία και πιο επιτακτική από ποτέ».

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *