Επιμένει στα περί «επιδότησης αισχροκέρδειας» ο Τσίπρας

Την εκτίμησή του ότι η κυβέρνηση «εδώ και πάρα πολλούς μήνες αφήνει ανεξέλεγκτο ένα ενεργειακό καρτέλ να διαμορφώνει τις τιμές με τρομακτικό κέρδος» καθώς και ότι οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία δεν έχουν ακόμα φανεί στην ακρίβεια, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας και με εκπροσώπους συνδέσμων Βιομηχανιών, στα γραφεία του κόμματος.


   Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν εκπόνηση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης «out of the box» για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

   Ειδικότερα, χαρακτήρισε «αδιανόητο» αυτό που συμβαίνει με την «τρομακτική αύξηση του ενεργειακού κόστους», για να τονίσει ότι «αυτό πρέπει να σταματήσει».

«Το να επιδοτείς εκ των υστέρων τα νοικοκυριά αφήνοντας αλώβητο το μηχανισμό αισχροκέρδειας, στην πραγματικότητα είναι σαν να επιδοτείς την ίδια την αισχροκέρδεια» είπε ενώ χαρακτήρισε «τεράστιο το περιθώριο κέρδους όταν το κόστος παραγωγής είναι 200 ευρώ και αυτό της πώλησης 450 ευρώ». 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *