Επαφές με Κύπριους κυβερνητικούς αξιωματούχους είχε η Σοφία Ζαχαράκη, στη Μεγαλόνησο

 

Θέματα της αρμοδιότητάς της συζήτησε με κυβερνητικούς αξιωματούχους της Κύπρου η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, κατά την επίσκεψή της στη Μεγαλόνησο, όπου συμμετείχε και στο 19ο συνέδριο του Economist.


Η κ. Ζαχαράκη είχε συναντήσεις εργασίας με την πρόεδρο της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας Αννίτα Δημητρίου, καθώς και με τις υπουργούς Υγείας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, την υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας και την επίτροπο Ισότητας Φύλων, αλλά και εκπροσώπους των κατεχόμενων δήμων.

Με την υπουργό Υγείας Πόπη Κανάρη, συζήτησε για την ψυχική υγεία των εφήβων, καθώς και την επίδραση των μέτρων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και κρυοσυντήρησης ωαρίων στο δημογραφικό ζήτημα, ενώ με την υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, εξετάστηκε το ζήτημα της βίας των ανηλίκων και τα μέτρα στήριξης των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα.

Οι δράσεις εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης των επιδομάτων, η ανταλλαγή καλών πρακτικών για τα ζητήματα της κοινωνικής στέγασης και της αναδοχής και υιοθεσίας, εξετάστηκαν στη συνάντηση της Ελληνίδας υπουργού με την υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου.

Τέλος, κατά τη συνάντησή της με την επίτροπο Ισότητας Φύλων Τζόζη Χριστοδούλου, η κ. Ζαχαράκη παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, ενώ η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ολοκλήρωσε τον κύκλο επαφών στην Κύπρο με εκπροσώπους κατεχόμενων Δήμων, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά για τη συγκινητική και γενναιόδωρη οικονομική ενίσχυση προς τους πληγέντες της Θεσσαλίας.


Εξάλλου, η κ. Ζαχαράκη, μιλώντας στο 19ο ετήσιο συνέδριο του Economist, ανέδειξε τη σημασία των μέτρων κοινωνικής προστασίας και επανένταξης στην προώθηση της βιώσιμης οικονομίας, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και στα νέα προγράμματα διασύνδεσης ευάλωτων δημογραφικών ομάδων με την αγορά εργασίας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *