Εκλογές 2023: Ορκίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς – Παρέλαβε τον μπλε φάκελο από τον Κ. Μητσοτάκη

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του Ιωάννη Σαρμά, ως υπηρεσιακού πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.


Στη συνέχεια, ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, για να αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντα του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού ευχήθηκε καλή δύναμη στα καθήκοντά του στον κ. Σαρμά του παρέδωσε έναν ογκώδη μπλε φάκελο ο οποίος περιέχει όπως είπε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να εκτελέσει τα καθήκοντά του.

Απαντώντας από πλευράς του ο κ. Σαρμάς είπε πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα εκτελέσει το έργο της για να συνεχιστεί η λειτουργία του κράτους, έως και τις εκλογές, μέχρι να έρθει ο φυσικός δικαιούχος που θα προκύψει από τη βούληση του λαού.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, ο μπλε φάκελος περιέχει τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου.


Ο διάλογος Μητσοτάκη-Σαρμά


Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας υποδέχομαι στο μέγαρο Μαξίμου και θέλω να σας ευχηθώ καλή δύναμη ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός και θα ήθελα να σας παραδώσω έναν ολίγο ογκώδη φάκελο με στοιχεία που θα σας φανούν χρήσιμα με τον απολογισμό της προεδρίας της κυβέρνησης. Ένα σημείωμα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας αλλά και τα ορόσημα του επόμενου τριμήνου. Καταδεικνύεται ότι το επιτελικό κράτος διασφαλίζει την λειτουργία της κρατικής μηχανής. Παρότι θα είναι σύντομος ο χρόνος της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και πρέπει να φροντίσουμε να έχει πλήρη εικόνα όπως όλοι οι κανόνες του κράτους επιβάλλουν. Θα είμαι στην διάθεσή σας.

Ιωάννης Σαρμάς: Η κυβέρνηση θα έχει όλες τις εξουσίες μέχρι να έρθει εδώ στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός που θα υποδείξει η λαϊκή βούληση. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός είναι μόνο για να φέρει εις πέρας τις εκλογές και να έρθει ο δικαιούχος σε αυτό το κτίριο.

Αμέσως μετά θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ενώ οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων θα ενημερώσουν τους υπηρεσιακούς υπουργούς. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα ορκιστεί αύριο, Παρασκευή στις 12:00.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *