Εκλογές 2023: Οι υποψήφιοι της ΝΔ για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας – Οι πρώτες 6 επιλογές Μητσοτάκη

Με ονόματα-έκπληξη αναμένεται να παρουσιάσει αύριο το πρωί στις 10:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επικεφαλής θα είναι γυναίκα που θα σηματοδοτεί τη διεύρυνση της ΝΔ, έχοντας ευρύτερη απήχηση.

Επίσης, σε εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ενώ σε ανάλογη θέση θα είναι και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Πολιτικής και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης.

Η τρίτη γυναίκα σε εκλόγιμη δυνητικά θέση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, η οποία είναι εκείνη που δημιούργησε την σελίδα «Υπέροχες Γυναίκες».

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε εκλόγιμες θέσεις θα βρίσκονται ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.


Σε μη εκλόγιμη θέση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα βρίσκεται η διευθύντρια του γραφείου τύπου της ΟΝΝΕΔ, Πορφυρένια Κανελλοπούλου, και ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Καρανικόλας.


Την τελευταία 15η και τιμητική θέση θα καταλάβει ο πρώην διευθυντής της ΝΔ επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Αντώνης Σγαρδέλης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα συμπεριλαμβάνεται μία γυναίκα από τον αγροτικό τομέα και δύο γυναίκες που θα εκπροσωπούν απόδημους Έλληνες και έχουν σημαντική επαγγελματική διαδρομή στο εξωτερικό, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, με την μία από τις δύο να είναι η Μαρία Δοΐλη Διαμαντοπούλου, η οποία είναι και πρόεδρος της ΝΔ στο Παρίσι.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *